Başkan Kocamaz, Uclg-mewa Yönetim Kurulu Ve Konsey Üyeliğine Seçildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Eş-Başkanı olduğu, Dünya Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler - Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı'nın (UCLG-MEWA) genel kurulu, konsey ve yönetim kurulu toplantısı çeşitli ülkelerden 70'in üzerinde belediye başkanlarının katılımıyla İstanbul Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Eş-Başkanı olduğu, Dünya Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler - Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı'nın (UCLG-MEWA) genel kurulu, konsey ve yönetim kurulu toplantısı çeşitli ülkelerden 70'in üzerinde belediye başkanlarının katılımıyla İstanbul Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra çok sayıda belediye başkanı katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, UCLG'nin BM'de kabul edilen tek yerel yönetim birliği olduğunu belirterek, kimi BM kaynaklarının UCLG üzerinden aktarılması gerektiğini bildirdi. Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı'nın bölge büyüklüğü ile orantılı olmadığını belirten Topbaş, kimsenin zaman kaybı keyfinin olmayacağını belirterek, Teşkilatın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Topbaş, "Yeni dönemde UCLG başkanlığına aday gösteriliyorum. Daha aktif rol oynamak için işbirliğimiz büyük bir önem taşıyor" dedi.
Konuşmaların ardından 16-20 Kasım 2010'da Meksika'nın Mexico City'de yapılacak olan UCLG Dünya Kongresi hakkında bilgilendirme yapıldı. MEWA'nın bundan sonraki toplantısının 16 Aralık 2010'da İran'ın Tahran kentinde yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca çeviri yapılacak diller konusunda ilke kararı alındı, buna göre Türkçe ve Arapça'nın yanı sıra toplantının yapıldığı ülkenin dili kullanılacak. Daha sonra seçimlere geçildi. Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükçekmece Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra 11 ülkeden 35 belediye başkanı ile birlikte UCLG Dünya Konseyi'ne ve UCLG Dünya Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Ardından UCLG-NEWA Konsey üyeliğine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Osmanoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra yine 11 ülkeden 42 belediye başkanı seçildi.
Toplantıya Türkiye başta olmak üzere Afganistan, Bahreyn, İran, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Filistin, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suriye'nin temsilcileri katıldı.