Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'ın, Anayasa'nın İlk 3 Maddesiyle İlgili Değerlendirmeleri

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarını 'fantezi' olarak değerlendirerek, "Cübbesi sırtındayken her an önüne gelebilecek bir konuda fikir beyan etmesi yakışıksız" dedi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın açıklamalarını 'fantezi' olarak değerlendirerek, "Cübbesi sırtındayken her an önüne gelebilecek bir konuda fikir beyan etmesi yakışıksız" dedi.
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, Anayasa'nın ilk 3 maddesine pozitif olarak dokunulabileceği yönündeki açıklamalarına CHP'den tepki geldi. Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Grup Başkanvekili Anadol, "Sayın Haşim Kılıç, emekli olduktan sonra bu düşüncelerini rahatlıkla söyleyebilir. Saygı duyarım. Ama Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatını taşırken bunun adı hukuku ihsas-ı reydir. Her an değiştirilmesi önerilemeyecek maddelere aykırı bir yasa çıktı diye siyasi partiler Anayasa
Mahkemesi'ne başvurabilir. O zaman ne yapacak Sayın Haşim Kılıç?" şeklinde konuştu.
Değiştirilemeyecek maddelerin bütün demokratik ülkelerde o devletin kuruluş felsefesini yansıttığına işaret eden Anadol, "Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'dır. Tokat'a mı götürelim, İstanbul'a mı götürelim. Ne zararı var. Hukuka neresi aykırı bunun" diye konuştu.
AK Parti yetkililerinin, 'Değiştirilemeyecek maddeler bizim hazırladığımız Anayasa metninde de aynen yer alacak' dediğine işaret eden Anadol, bu açıklamayı bir fantezi olarak gördüğünü ifade etti. Anadol şunları söyledi:
"Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatını taşıyan bir kimsenin, bu sıfat üstündeyken, cübbesi sırtındayken her an önüne gelebilecek bir konuda böyle fikir beyan etmesini fantezi buluyorum ve yakışıksız buluyorum."