9 Aylık Burhan Bebeği Kaçıranlar Adliyeye Sevk Edildi

Fatih'te 9 aylık Burhan bebeği, semt pazarında alışveriş yapan annesinin yanından kaçırdıktan sonra yakalanan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Kaçırılan Burhan bebeğin izini süren polis, vatandaşların ihbarı üzerine Kübra K. ve Sebahattin O.'yu kucaklarında Burhan bebekle birlikte Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de yakalayıp, gözaltına almıştı. Şüpheliler Üsküdar Şube Müdürlüğü'nde sorgulanırken, olayı derinleştiren polis, Sebahattin O.'nun bebeği kaçırdıktan sonra gece evinde saklandığı Mustafa K.'yı da gözaltına aldı. Sebahattin O.'nun verdiği ifade de, "Ankara'da Nedim isimli bir arkadaşım var, onun çocuğu olmuyordu. Çocuğu ona götürecektim ancak
kabul etmedi. Dışarıda gezerken çocuğu seven Kübra ile tanıştım, ona durumu anlattım. Ankara'da kocası olduğunu ve çocuğu yanına götürebileceğimizi söyledi. Ankara'ya gitmeye hazırlanırken yakalandık" dediği öğrenildi.
Sebahattin O. ve Kübra K.'nın, yakalandıkları gün Mustafa K.'nın evinin önünde Burhan bebeği götürmeyi planladıkları Ankara ve Bursa illeri konusunda anlaşmazlığa düşüp, tartıştıkları ve gürültüyü duyup dışarı çıkan komşularının bebeği tanıyarak polise haber vermesi üzerine yakalandıkları öğrenildi. Şüpheliler, Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilirken Mustafa K., şube çıkışı Selahattin O.'nun kendisini "Çocuk, kendi çocuğum" diyerek kandırdığını öne sürdü. Çocuğu
kaçıran Selahattin O., basın mensuplarının sorularını yanıtlamazken, Kübra K. ise, "Ben iftiraya uğradım, kaçırmadım. Ben karakola götürdüm, kötü oldum" dedi.
Şüphelilerin emniyetten çıkarılması sırasında olası bir linç girişimine karşı polis önlem aldı. Şube önünde bekleyen yaşlı bir kadında zanlılara tepki gösterdi. Araca bindirilen 3 şüpheli, Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne getirildi. Adliye içerisinde bulunan Gaziosmanpaşa Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden Mustafa K., "Benim suçum yok. Beni ailemle birbirime düşürdüler" dedi.
Şüpheliler sağlık kontrolünün ardından savcılık katına çıkartıldı.