BBP: Artık,Yusuflar kuyudan çıkacak

BBP Lideri Yalçın Topçu, 'Artık Yusuflar kuyudan çıksın' çağrısının amacını anlattı. Topçu, partiyi istenilen noktaya getirebilmek için başta eski ülkücüler olmak üzere herkesin ayağına gideceklerini söyledi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun beklenmedik vefatıyla sarsılan Büyük Birlik Partisi (BBP), hareketleniyor. Eski ülkücüler partiye davet edilecek. Bunun yanında değişik kesimlere de açılım yapılacak. Partinin adeta kronikleşmiş olan 'para' sorununun ise üyelerden aylık 25 lira otomatik kesilmek suretiyle çözülmesi amaçlanıyor.

Yazıcıoğlu hayatını kaybettiğinde tescilli 12 bin 200 olan parti üye sayısı, bugün 50 bini aşmış durumda. BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçime kadar 1 milyon üyeyi hedeflediklerini, kapı kapı dolaşıp kendilerini anlattıklarını belirtiyor. Farklı toplum kesimlerine açılma ve örgütlenme planları çerçevesinde, iki ay kadar önce Tunceli'de il teşkilatı kuruldu. Diyarbakır, Hakkari gibi illerde de BBP İl Başkanlığı bulunuyor.
BBP kadrolarını da heyecanlandıran bir başka atılım, eski ülkücüler dahil, BBP ile gönül bağı hisseden herkesin tek tek partiye çağrılacak olması. Bunun ilk işareti, "Artık Yusuflar kuyudan çıksın" başlıklı tam sayfa ilanla verildi. Genel Başkan Topçu, Yusuf ve kuyudan kastettiklerini açıklarken şunları söylüyor: "Gencecik yaşlarda vatan için atılmış insanlar 12 Eylül'den önce 'biz varız' demişti. Bunlar cezaevlerini Medrese-i Yusufiye yapmıştı. Terörle mücadelede ölenlerin yakınlarını, 12 Eylül mağdurlarını partimize bekliyoruz. Bu Yusuflar, Türkiye'yi abad edecek kadrolardır. Anadolu çocuğunun yönetime talip olmasını sağlayacağız kısaca" Ülkücü Hareket'in iki büyük kolundan biri olagelen BBP'nin lideri Topçu, "BBP bir ülkücü hareket partisi falan değil" diyor. Vatan-bayrak-ezan kavramına sahip çıkan sosyal demokratlar, Aleviler, Kürtler ve Çingenelerin de bulunduğunu ifade ediyor. Topçu ve arkadaşları, BBP ile gönül bağı hisseden herkesi parti saflarına davet ediyor. Geçtiğimiz haftalarda, Türk milliyetçi geleneği içinde önemli yeri olan Türk Ocakları ziyaret edildi. Genel Başkan Nuri Gürgür'e, BBP ve amaçlarını anlatan Topçu, sempati ve destek vaadiyle uğurlandı. "Birlikte yürüyelim" davetleri ve ziyaretleri Türk Ocakları'yla sınırlı kalmayacak. Topçu, "Hepsinin tek tek ayaklarına kadar gideceğiz ve birlik olmayı önereceğiz" diyor.