Kahreden haberi arkadaşı verdi

Babasının alkollü olduğu gerekçesiyle eve almadığı genç adam, sinirli bir şekilde bindiği otomobilde aşırı hız nedeniyle kaza yaptı ve olay yerinde öldü. Acılı haberi ise arkadaşı verdi.

Baba Salim Demir, oğlu Erhan ve arkadaşı Ferhat’ı alkollü oldukları için eve almadı... Erhan babasına sinirlendi, arabasıyla hız yaptı... Direksiyon hakimiyetini kaybetti, ağaca çarptı... Erhan ve Ferhat’ın içinde bulunduğu otomobil parçalara ayrıldı... Erhan hayatını kaybederken, Ferhat mucize eseri kurtuldu... Hastanede polislerin telefonunu aldı ve arkadaşı Erhan’ın babasını arayarak acı haberi verdi:

'Salim Amca sen bizi eve almadın, oğlun trafik kazasında öldü'

Kaza, saat 03.00 sıralarında D-400 karayolunun Şakirpaşa Mahallesi geçişinde meydana geldi. 23 yaşındaki Erhan Emir, değişik suçlardan sabıkalı arkadaşı Ferhat Aslan ile birlikte, emanet aldıkları 01 AB 154 plakalı otomobille gezintiye çıktı. Alkol alan 2 arkadaş, Emir'in Şakirpaşa Mahallesi'ndeki evine gitti. Emir'in babası Salim Emir, gece yarısı geç saatte ve alkollü gelen gençleri eve almadı. Bunun üzerine 2 arkadaş, otomobille tekrar ayrıldı. Erhan Emir'in kullandığı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, kaldırımdaki turunç ağacını devirdikten sonra elektrik direğine çarparak 2'ye bölündü. Otomobilin paramparça olduğu kazada sürücü Erhan Emir, kaza yerinde ölürken yanındaki Ferhat Aslan ise mucize eseri hayatta kaldı. Kazada hafif yaralanarak sağ kurtulan Ferhat Aslan, çevredekilerin çağırdığı ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Aslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hırsızlık başta olmak üzere birçok suçtan Emniyet Müdürlüğü'nde 21 sabıkası bulunduğu belirlyenen Aslan, hastanede polis ekiplerinin telefonuyla yakınlarını arayıp, kaza haberini verdi. Kazada ölen arkadaşı Erhan'ın babası Salim Emir'i arayan Aslan, “Kaza yaptık. Sen bizi eve almadın, oğlun kazada öldü. Ben devlet hastanesindeyim. Eve alsaydın bu kaza olmayacaktı” dedi.

Kazayı gazetecilere anlatan Aslan, Erhan Emir ile bir arkadaşlarından ‘emanet' olarak aldıkları otomobille gezintiye çıktıklarını belirterek, “Erhan'ın evine gittik. Ancak babası geç geldik diye bizi eve almadı. Erhan da, buna sinirlenince biraz hızlı sürdü. En son kaldırıma çıktığımızı hatırlıyorum. Otomobili görünce, kurtulduğuma şaşırdım” diye konuştu.

Kaza ile ilgili soruşturma sürerken, hurdaya dönen otomobil ve kökünden sökülen ağaç, kaldırılıp, yol temizlendi. Kazada ölen Erhan Emir'in cenazesi yapılan inceleme ardından Adana Adli Tıp Kurumu morguna konuldu.