BDP'li kadınlar küfre tepki gösterdi

BDP Kadın Meclisi, aralarında BDP'lilerin de olduğu politikacıların küfürlü konuşmasını eleştirdi.

BDP'li kadınlar küfre tepki gösterdi
BDP'li kadınlar küfre tepki gösterdi
BDP Kadın Meclisi, hem kendi hem de diğer partilerden politikacıların küfürlü konuşmasına tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Kadın Meclisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in kameralar karşısında küfretmesi ve BDP milletvekillerinin parlamentoda küfürlü tartışmalara girmesi üzerine, küfürlü konuşan siyasetçilere “özür dileme” çağrısı yaptı. Açıklama özetle şöyle:

“BDP Kadın Meclisi, eril siyasal anlayış ve üsluplara giren herkesi uyarıyor ve bu üslup hatasından vazgeçmeleri için çağrı yapıyoruz. Ülke sorunlarının ağırlığı ve ciddiyetine denk bir sorumluluğa davet ediyoruz. Diğer siyasal anlayışlardan gelen ve kadınları özellikle hedefleyen, tahrikçi saldırılara karşı da mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bu üslup hatasına giren tüm siyasal şahsiyetler kadınlardan özür dilemelidir. Hiç kimsenin kadınları ve kadın örgütlerini bu denli incitme ve yok sayma hakkı yoktur.”

Önceki gün CHP’li Şahin Mengü ile girdiği küfürlü kavgaya açıklık getiren TBMM İdare Amiri Sırrı Sakık, “Yaşananlardan dolayı üzüntü duyuyorum. Şahin Mengü, Pervin Hanım’la konuşurken, yanına gittim. Ahmet Türk’e televizyonlarda yaptığı hakaretlerden dolayı, hiçbir milletvekilimizin kendisiyle konuşamayacağını söyledim. Pervin Hanım’la birlikte ayrılırken kesinlikle basında çıkan küfürleri sarf etmedim. Bu bizim üslubumuz değil. Keşke olmasaydı ama, bize hakaret edenlerle hiçbir şey konuşmama hakkımız var” dedi.