2 çocuklu bir ailenin geçimi için gerekli olan para

İstanbul'da yaşayan 2 çocuklu bir ailenin asgari şartlarda geçimini sağlayabilmesi için gerekli olan ücret seviyesi 1.195 Lira olarak belirlendi.

2 çocuklu bir ailenin geçimi için gerekli olan para
2 çocuklu bir ailenin geçimi için gerekli olan para
İGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Alkan imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, İGİAD Asgari Geçim Ücreti (AGÜ) Tespit Komisyonu'nun her yıl Aralık ayında yaptığı araştırmayla, İstanbul'da yaşayan 2 çocuklu bir ailenin asgari şartlarda geçimini sağlayabilmesi için gerekli olan ücret seviyesi 2010 yılı için 1.195 Lira olarak belirlendi.

Araştırmanın, bir ailenin gıda, kira, elektrik, su, yakıt, haberleşme, ulaşım, eğitim, giyim, ilaç, ev eşyası ve temizlik harcamalarını içeren bir ortalama toplam gideri tespit etmek amacıyla yapıldığına işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

''2010 yılı için çeşitli sektörlerden 425 iş görenle yapılan anket çalışmasına göre, İstanbul'da iki çocuklu bir ailenin asgari olarak geçinebilmesi için iş görenin yemek, yol, prim, ikramiye, yardım vb. yan ödemeler dahil olmak üzere toplam 1.195 TL kazanması gerekmektedir. Tespit edilen AGÜ rakamı, SSK, vergi ve devlet tarafından karşılanan eğitim giderlerini içermemektedir. İGİAD, bu rakamı, evli ve iki çocuklu bir iş görene verilmesi gereken asgari geçim ücreti tutarı olarak işverenlere tavsiye etmektedir.''