Yabani hayvanlara 5 ton yem bırakıldı

Kayseri İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle aç kalma ihtimalleri olan yabani hayvanlar için doğal yaşam alanlarına yem bıraktı.

Erciyes Dağı eteklerinde bellerine kadar battıkları karların arasında güçlükle ilerleyen İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, yerleşim alanlarının uzağında tespit ettikleri bölgeye çuvallarla yem taşıdı. Aç kalan kurt ve tilki gibi etle beslenen hayvanlar için yanlarında getirdikleri sakatatları bırakan ekipler, donma tehlikesine rağmen aynı güçlükte ilerleyerek geri döndü.

Kuş ve keklikler için de buğday getiren ekipler, avuç avuç çevreye serpti.

Yemleme çalışmalarına katılan ve her anı fotoğraf makinesiyle görüntüleyen İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Ali Rıza Baykan, uygulamanın her yıl yapıldığını söyledi.

Geçtiğimiz yıllara göre Kayseri'de bu sene geç başlandığını belirten Baykan, "Kayseri'ye karın geç düşmesi nedeniyle yemleme çalışmalarımız bu yıl geç başladı. Doğal hayatı canlı tutmak adına çalışma yapan ekiplerimiz, aç kalan yabani hayvanların hem hayatta kalmasını sağlamak, hem de yerleşim birimlerine gelerek insanlara zarar vermesini önlemek amacıyla yemleme yapıyoruz. Yaban hayatı bir zincir gibidir, bu zincirin halkalarının birinin kopması demek, zincirin tümünün işlevini kaybetmesi anlamına gelir. Dolaysıyla bu hayatın devamını sağlamak adına ağır kış şartlarında zor durumda olan bu yabani hayvanların canlı kalabilmesi için yem bırakıyoruz." diye konuştu.

Erciyes Dağı etekleri ile Hacılar ilçesi çevresinde avlanma yasağı bulunan bölgelere bırakılan yemi Kayserili esnaf ve işadamlarının desteğiyle topladıklarını kaydeden Baykan, "Her alanda yardıma koşan esnafımız, doğal hayatın korunması için yapılan çalışmalarda da desteğini esirgemedi. Ellerindeki kısıtlı imkanlara rağmen isteğimizi karşıladılar. Bu nedenle, Kayserili esnaflara teşekkür ederken, desteklerinin devam etmesini bekliyorum." şeklinde konuştu.