'Milletle dalga mı geçiyorsunuz'

EMASYA protokolünü iptal edeceklerini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş,'Üsküdar'da akşam oldu. Milletle dalga mı geçiyorsunuz. Protokolü imzalayan senin bakanın' dedi.

Partisinin il kongresine katılmak üzere Bolu'ya gelen Numan Kurtulmuş, spor salonu girişinde partililer tarafından, "Başbakan Numan" sloganlarıyla karşılandı. Alkışlarla salona giren Kurtulmuş, kongre öncesi yaptığı konuşmada, Saadet Partisi'nin iktidarla muhalefet arasındaki kavgaya karışmadığını söyledi.

Kurtulmuş, "Saadet Partisi olarak belki takip ediyorsunuz, her hafta sonu değişik illerde kongrelerimizi yapıyoruz. Gaziantep'te, Samsun'da, Denizli'de, Türkiye'nin her noktasında kongrelerimizi yapıyoruz. Kongrelerimiz yeni ruhun, dirilmenin, yeni döneme daha iyi başlamanın adımlarıdır. Türkiye'de son 7 yıldır sürekli olarak tartışmalar var. Kavgalar, çekişmeler ve didişmelerle siyaset oyunu oynanıyor. Herkes iktidar ve ana muhalefet başta olmak üzere bu oyunu oynayanlar. Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözüleceği ile ilgili herhangi bir söz söylemiyorlar. Sadece tartışıyorlar. Kavga ediyorlar ve birbirlerinin ayağına çelme takmaya çalışıyorlar" dedi.

Son günlerde tartışılan Emniyet Asayiş Yardımlaşma (EMASYA) protokolü hakkında Başbakan Erdoğan'a yüklenen Numan Kurtulmuş, "Son günlerde EMASYA protokolü tartışılıyor. Yani Şubat'tan sonra batı çalışma grubunun resmi hale getirilmesi için Mesut Yılmaz hükümeti ile dönemin genelkurmay başkanlığı arasında protokol imzalanmış ve EMASYA komuta merkezleri adı altında batı çalışma kulüpleri kurumu resmileştirilmiş. Sayın Başbakan 'EMASYA protokolünü iptal edeceğiz' diyor. Üsküdar'da akşam oldu. 2002-2008, 8 senedir iktidar değil misiniz? Sayın Başbakan EMASYA protokolü bilmiyordu diyemezsiniz. Size daha başkasını söyleyeyim. EMASYA protokolünü imzalayan Mesut Yılmaz hükümetinin İçişleri Bakanı Sayın Murat Başesgioğlu, Sayın Başbakan'ın Adalet Kalkınma Partisi'nin yıllarca bakanlığını yaptı mı, yapmadı mı? Milletle dalga mı geçiyorsunuz. EMASYA protokolünü hazırlayan senin bakanın. Şimdi kalkmış diyorsun ki 'EMASYA protokolünü iptal edeceğim'. Üsküdar'da akşam oldu. Millet zorluyor sizi, şu demokratik değişimi
yapın diye. Zaman zaman kaçıyorsunuz. Milletten yana mı elden yana mı olacağınıza karar veremiyorsunuz" diye konuştu.

Kongre öncesi ALES grubu tarafından rock konseri verildi. İlahiler ve Numan Kurtulmuş için söylenen şarkılar, salondakilerden büyük alkış aldı. Kurtulmuş, kongrenin ardından Bolu'dan ayrıldı.