Latek Lojistik halka açılmak için ilk adımı attı

Halka açılacak şirketler kervanına Latek Lojistik de katılıyor. Latek Lojistik, SPK'dan halka açılmaya yönelik olarak ana sözleşmesinin değiştirilmesi için izin aldı.

Sermaye Piyasası Kurulu ve İMKB tarafından bir kampanya olarak yürütülen 'halka arz seferberliği' sürecinde halka açılacak olan Latek Lojistik Ticaret A.Ş., aynı zamanda kendi sektörünü borsada temsil eden üçüncü lojistik firması ünvanını alacak.

Latek Lojistik, halka arz gelirini, şirketin büyüme stratejisi kapsamında yapmayı planladığı yatırımlar ve büyüme finansmanı için kullanmayı hedefliyor. Galata Menkul Değerler ve Meksa Menkul Değerler firmanın halka arzına ortak lider olarak aracılık edecek.

Halka arza hazırlanan Latek Lojistik, 1999 yılında yönetim kurulu başkanı Levent Erdoğan tarafından İstanbul'da kuruldu. Toplam 150 personel ile lojistik sektöründe hizmet veren Latek Lojistik, yurt içinde ve yurt dışındaki acentaları ve geniş ağı sayesinde dünyanın her noktasına ulaşıyor.

Latek Lojistik çalışmalarını üçüncü parti lojistik hizmetleri ile bir bütün halinde müşterilerine çözüm üretecek şekilde ve esnek bir planlama yeteneği ile sunuyor. Şirketlerin tüm lojistik taleplerine şirkete özel, tedarik zinciri yönetimi mantığı ile anahtar teslim projeler planlayıp hayata geçiriyor.

Latek, NVOCC olmanın ve yüksek taşıma kapasitesinin verdiği avantaj sayesinde özellikle Uzak Doğu'dan Türkiye'ye çalışan en büyük konsolidasyon firması niteliğini taşıyor. Türk şirketlerinin dünyaya açılan kapısı olan Latek Lojistik'in tüm dünyadaki network ağı 104 ülkeye ulaşıyor. Latek Lojistik ayrıca FIATA, IATA, UTİKAD üyesi.