EBK işsizlere kasaplık eğitimi verecek

Et ve Balık Kurumu, İŞKUR ile başlattığı proje kapsamında işsizlere kasaplık eğitimi vereceklerini bildirdi.

EBK Genel Müdürlüğü ile İŞKUR tarafından hazırlanan ''Sertifikalı Et İşçiliği ve Kasaplık Eğitim Projesi'' (SEKAP) kapsamında EBK'nin bulunduğu Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sakarya, Ankara ve Van'daki İŞKUR'a kayıtlı işsizlere kasaplık eğitimi verilecek.

EBK İnsan Kaynakları ve Yönetim Geliştirme Dairesi Başkanı Rüştü Memilioğlu, EBK Van kombinasında düzenlediği toplantıyla projeyi tanıttı.

Memilioğlu, kalifiye kasap yetiştirmek amacıyla hazırlanan proje kapsamında üç ayda bir İŞKUR'a kayıtlı 25 işsizin kasaplık eğitiminden geçirileceğini belirtti.

Sertifika sahibi olan kasap adaylarının EBK'ye bağlı kombinalarda da istihdam edilebileceğini vurgulayan Memilioğlu, ''Van kombinamızda da 25 gencimizin eğitimine başladık. Eğitimi tamamlayan gençlerimizin gerek kurumumuzda, gerekse sektörde iş bulacaklarını düşünüyoruz. Kuruma alınacak personellerde sertifikalı kişilere öncelik sağlanacaktır'' dedi.

Proje kapsamında EBK'ye bağlı 8 kombinada yıl içerisinde 4 kurs düzenleneceğini aktaran Memilioğlu, ilk etapta 800 sertifikalı kasap yetiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.