Nevşehir'de hava sıcaklığı eksi 4 dereceye düştü

Yurt genelindeki kış soğukları ve yağış Nevşehir'i de etkisi altına alırken, hava sıcaklığı eksi 4 dereceye kadar düştü. Soğuk ve yağışlı havada, özellikle ulaşımda aksamalara yolaçıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Nevşehir ve çevresinde kar yağışı Salı günü sona erecek. Perşembe günü kar yine yüzünü gösterecek.

Kasım ayından bu yana devam eden sıcak ve yağışsız hava, aniden bastıran kar yağışı ile birlikte mevsim normallerine ulaştı. Nevşehir Karayolları 67. Şube Şefliği ve Nevşehir Belediyesi ekiplerince dün gece saatlerinde başlayan yolların tuzlama çalışmaları, sabah saatlerine kadar sürdü. Nevşehir ana cadde ve yolları tamamen kardan temizlenirken kar yağışının aralıklarla devam ettiği gözleniyor. Karayolları ve belediye ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu ana yollar ulaşıma açık tutulurken, araçlar kar yağışı ve sis nedeniyle yavaş ilerlemek zorunda kaldı.

Kar yağışı en çok sömestr tatiline giren öğrencileri sevindirdi. Kardan adam yapan ve sokak aralarında kar topu oynayan çocuklar gönüllerince eğlenirken, bir kısmı da dik sokak aralarında kayarak tatilin keyfini sürüyor. Trafik ekipleri ise denetimleri sıklaştırdı. Polisler, sürücüleri yavaş ilerlemeleri ve yakın takipten kaçınmaları konusunda uyardı. Bu arada, yolda kalan bir otomobili vatandaşlar iterek çalıştırdılar. Bir minibüs ise yol kenarında dururken, araçtan inenler yol kenarında kartopu oynayıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Nevşehir ve çevresinde kar yağışı Salı günü sona erecek. Perşembe günü kar yine yüzünü gösterecek.