Bilimsel inceleme yarışmasında ödüller verildi

Deloitte Academy 'Bilimsel İnceleme Yarışması'nda ödüller verildi.

Deloitte Eğitim Vakfı’nın (DEVAK) iş dünyasına eğitim hizmetleri sunan iştiraki Deloitte Academy’nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Bilimsel İnceleme Yarışması’nda “İş Dünyasında Şeffaflık” konusunda üniversiteli gençlerin yaptığı çalışmalar değerlendirildi. İş dünyasının önde gelen yöneticileri, akademisyenler ve basın mensuplarından oluşan Deloitte Academy Bilimsel İnceleme Yarışması Jürisi’nin birinci ve ikinci seçtiği incelemelerin sahibi gençler, ödüllerini İstanbul, Ritz-Carlton’da düzenlenen törende aldılar.

2006 yılından bu yana Deloitte Eğitim Vakfı’nın bir iştiraki olarak iş dünyasına eğitim hizmetleri vermekte olan Deloitte Academy’nin üniversite öğrencilerinin ekonomik ve sosyal konularda araştırma yapmasını teşvik etmek amacıyla bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği “İş Dünyasında Şeffaflık” konulu Bilimsel İnceleme Yarışması’nda ödül sahipleri belli oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği son sınıf öğrencisi Şerafettin Özsoy;

“İş Dünyasında Şeffaflık ve Finansal Krizler” başlıklı çalışmasıyla birincilik ödülüne hak kazanırken, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü son sınıf öğrencisi Merve Şahin de;

“Subprime mortgage krizinde şeffaflık sorunu ve düzeltilmesine yönelik öneriler” çalışmasıyla ikinci oldu.

DEVAK ve Deloitte Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yaveroğlu ve jüri üyeleri, İstanbul, Ritz Carlton Oteli’nde düzenlenen ödül töreninde başarılı öğrencilere ödüllerini sundu. Ödül töreninde yarışmanın diğer beş finalistine de sertifikaları verildi.

Ödül alan incelemeler yayınlandı

Değerli ve özverili çalışmaları ile yarışmaya katılan bütün gençleri kutladığını açıklayan Deloitte Academy Genel Müdürü Kuğu Alper, “İş Dünyasında Şeffaflık” konulu bilimsel inceleme yarışmasını şöyle değerlendirdi:

“Kurumsal şeffaflık, çeşitli boyutları itibarıyla her dönemde tartışmalara konu olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecek. Kişi veya kurum olsun karşı tarafta bir güven duygusu oluşturmak ciddi bir çaba gerektiriyor. Nasıl dostlarımızın güvenini kazanmak için dürüst ve açık sözlü olmamız gerekiyorsa, devletin ve kurumların da dürüst ve şeffaf bir duruş sergilemesini bekliyoruz. Ancak bu söylendiği gibi elde edilmesi çok kolay olmayan bir özellik ve ancak belli süreçlerin olgunlaşması ile kimlik kazanıyor. Biz de Deloitte Academy olarak kurumsal yönetimin vazgeçilmez unsuru olan şeffaflık konusunda gençlerimizin görüşlerini almak üzere yola çıktık. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Bilimsel İnceleme Yarışması’nda konumuzu “İş Dünyasında Şeffaflık” olarak belirledik. Bu alanda çalışmaları olan gençler arasında değerli jürimizin yapmış olduğu titiz değerlendirmeyle birinci ve ikincimizi belirledik ve bu iki başarılı incelemeyi bir yayın olarak kamuoyunun ilgisine sunuyoruz”.

Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinde eğitim gören 12 üniversite öğrencisinin gönderdiği incelemeleri, iş, akademi ve basın dünyasının seçkin isimlerinden oluşan Deloitte Academy Bilimsel İnceleme Yarışması Jürisi özenle değerlendirdi.

Deloitte Academy jürisinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, Capital Dergisi Yayın Direktörü M. Rauf Ateş, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, Deloitte Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetici Ortak Hüseyin Gürer, Ülker CFO’su Mehmet Atilla Kurama, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Meral Tamer görev aldılar.