Kemerburgaz'da sertifika töreni

İstanbul İl Özel İdaresi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR ve İstanbul Ticaret Odası'nın işbirliği ile Kemerburgaz'daki Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde 2 yıldan bu yana sürdürülen özel mesleki eğitim kurslarından mezun olan gençlere, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) düzenlenen sertifika törenine Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İstanbul Valisi Muammer Güler, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile kurs gören öğrenciler katıldı. Törende konuşan İTO Başkanı Yalçıntaş, iş hayatının nitelikli eleman sıkıntısı çektiğini, Türkiye'nin daha ileri seviyelere gidebilmesi için işsizlik sorunu ve nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurguladı. Yalçıntaş, bu konuda YÖK'ün daha önceden uyguladığı katsayı uygulamasını da eleştirdi. ''Biz mesleki ve teknik eğitimimize kendi kendimize zarar verdik. Kendi bindiğimiz dalı kestik" diyen Yalçıntaş, uzun bir aradan sonra katsayı meselesinin oldukça önemli ölçüde düzeldiğini söyledi. Yalçıntaş, İl Özel İdaresi Mesleki ve Teknik EğitimKursları (ÖZİMEK) projesi kapsamında 21 bin 411 gencin eğitildiğini, 18 bin 837'sinin ise mezun olduğunu kaydetti.

Vali Güler ise, bu eğitimin çıraklık eğitiminin benzeri olduğunu belirterek, ''Okullarımız kullanılıyor bu eğitimler için. Öğretmenlere prim verilerek eğitime katkı vermeleri sağlanıyor. Mezun olanlara da iş dünyamız iş sağlıyor. İstihdam sorunu yaşanan bazı yerlerde bu tarz projeler çok katkı sağlayacaktır'' dedi.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Kavaf da, kanunla ihtilafa düşmüş, sosyal rehabilitasyona ihtiyaç duyan çocuklara Türkiye genelinde 25 merkezde hizmet verdiklerini, 18 kuruluşun inşaatının ise devam ettiğini vurguladı. Bakım ve sosyal rehabilitasyona ihtiyaç duyan 248 çocuk, 122 de suça yönelen çocuğa hizmet verdiklerini kaydeden Bakan Kavaf, koruma, bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde çocukların mesleki eğitime tabi tutulduklarını söyledi. Kavaf, sokaklarda yaşayan çocukları kazanmanın insani sorumluluk olduğunu, bunun da ilgili kurumlar ve toplumun çabası ile mümkün olduğunun altını çizdi.

"Genç nüfusumuzla övünüyoruz ama onları iyi eğitirsek bizim için zenginlik oluşturacaktır" diyen Kavaf, Kemerburgaz'daki Ağaçlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'nin bu konuda en iyi örneklerden olduğunu söyledi. Törende konuşmaların ardından kursu bitiren gençlere sertifikaları verildi.