Historia Alışveriş ve Yaşam Merkezi yaşgününü kutladı

Tarihi Yarımada'ya, Fatih Belediyesi tarafından kazandırılan Historia Alışveriş ve Yaşam Merkezi, birinci yılını özel etkinliklerle kutladı.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı birinci yıl kutlamalarına katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Şehrin gelişimi için böyle güzide eserler kazandırmak gerekiyor.” dedi.

Tarih, Kültür ve Modayı aynı podyumda buluşturan “Anadolu Medeniyetleri Defilesi” ziyaretçilerden büyük ilgi görürken, defilenin bitiminde sevilen sanatçı Yusuf Güney sahneye çıktı. Ayrıca, 1.Yıl anısına düzenlenen hediye çekilişinde 2010 model Mercedes marka otomobil kazanan Türkmenistan uyruklu uluslararası gazeteci Hanguli Gulinov anahtarını Başkan Demir’in elinden aldı.

2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul’un Tarihi yarımadası üzerinde yer alan tek alışveriş ve yaşam merkezi Historia Fatih, 1. Yılını, ziyaretçileri ve özel davetlileri ile birlikte kutladı. Alışveriş merkezinin giriş katında düzenlenenen kutlama etkinlikleri canlı müzik performansı ile başladı.

Tarih ve Modayı buluşturan “Anadolu Medeniyetleri” isimli defilenin ardından, 1. Yıl pastası Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gül İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Gül, Yönetim Kurulu üyesi Çetin Gül, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Talip Temizer ve Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Abdullah Sağlam tarafından kesildi. Çekiliş talihlilerine armağanları verildi, çocuklara yönelik tiyatro gösterisi ve eğlenceli aktivitelerin de olduğu kutluma programı, Yusuf Güney konseri ile sona erdi.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaptığı konuşmada Historia Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin oluşumundan bahsetti. Demir, alışveriş merkezinin bulunduğu alanda daha önce halk pazarı ile tamirhanelerin bulunduğunu, şimdi ise bir yaşını kutlayan ve halkın beğenisi ile karşıladığı bir merkez olduğuna dikkat çekti. Historia’nın bölgenin gelişimine de katkıda bulunduğunu belirten Demir, “Şehrin gelişimi için böyle güzide eserler kazandırmak gerekiyor. Alışveriş merkezi ve belediye hizmet binası cepheleri Vatan Caddesi’nin dış cephelerinin düzenlenmesine de örnek oldu.” dedi. Anadolu Medeniyetleri Defilesi’ni çok başarılı bulduğunu belirten Demir, adeta bir zaman tünelinden geçtiğini dile getirdi.


Historia Fatih Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin 1.Yılı anısına düzenlenen çekilişte, Türkmenistan uyruklu uluslararası gazeteci Hanguli Gulinov, son model Mercedes marka otomobil kazandı. Bugüne kadar farklı ülkelerde gazetecilik yapan, kendisine ait kitapları olan ve ülkesinde en çok okunanlar listesinde adı geçen Gulinov, 6 yaşındaki oğlunun şansına katıldığı çekilişte büyük ödülün sahibi oldu. Gulinov, çekilişte çıkan aracının anahtarını Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in elinden aldı.