Göksu: Esenler'den de Gazze'ye yol açık

Türkiye yaşlısıyla, genciyle, işçisiyle, memuruyla, bürokratıyla tam 4 yıldır İsrail'in ambargosuna karşı direnen Filistin halkının yanında olmaya devam ediyor.

Son olarak Gazze’deki ambargoyu delmek ve Filistin halkına yardım götürmek amacıyla İngiltere’den yola çıkan ‘Filistin’e yol açık’ konvoyu tüm Dünyanın dikkatini Filistin’e çekti! Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenler’den de Gazze’ye yol açık” dedi.

IHH İnsani Yardım Vakfı’nın desteklediği ‘Filistin’e yol açık’ konvoyu tüm engellemelere rağmen Mısır’ın Refah sınır kapısından içeri girerek Gazze’deki ambargoyu delmeyi başardı

‘Esenler’den de Gazze’ye yol açık’ diyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve danışmanları ile birlikte, Filistin halkının yanında olduklarını göstermek için ambargoyu delmeyi başaran IHH İnsani Yardım Vakfı’na gitti.

Karşılıklı sıcak muhabbetin oluştuğu ziyaret sırasında Esenler Belediyesi’nden giden heyet IHH’ya vermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkürlerini bildirdi.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “IHH uluslararası siyaset ve sosyal bağlamda büyük bir başarı sağlamıştır. Özgürlük konvoyuna özgürce ulaştığınız için destek verelim dedik. İnsanlık onurumuzu kurtardığınızdan dolayı size çok teşekkür ediyor ve sizinle gurur duyuyoruz” dedi.

“Bu onur mücadelesi içerisinde bulunmaktan gurur duyuyorum.” diyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, IHH’nın Türk toplumunun yüzde 96’sının destek verdiği bir başarı elde ettiğini söyledi. “Siyasal iktidarın gücüne de bir kez daha şahit olduk.” diyen Göksu, yeryüzünde ezilen ne kadar insan varsa, dinine, ırkına bakmaksızın Türkiye’den bir yardım beklediğini ve bu durumun da dünya insanlığı açısından ne kadar büyük sorumluluk gerektirdiğini ifade etti.

IHH Başkanı Bülent Yıldırım da, Gazze yolunda yaşadıklarını anlattı. Başbakan Erdoğan’ın Şam’da yapmış olduğu açıklamanın ardından konvoyun ayrı bir önem kazandığını belirten Yıldırım, Filistin halkının ilk defa siyasi bir ayrım gözetmeksizin, ideoloji olmadan bu konvoy sayesinde birlik içinde olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda birçok Avrupa ülkesinin ortaklaşa kurduğu ‘Ambargoyu Delme Komisyonu’nda da yer aldıklarını söyleyen IHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Filistin’deki ambargoyu kaldırmak bizim hayatımıza mal olsa bile biz oraya gireceğiz. Çünkü oradaki savaşı görüp de, gece rahat uyuyabilen biri insanlık duygularını kaybetmiş demektir. Biz artık geceleri rahat uyuyamıyoruz” şeklinde konuştu.