Renault-Nissan işbirliği yaptı

Endülüs Bölge Yönetimi Araştırma-Geliştirme, Bilim ve Girişim Kurulu Danışmanı Martin Soler ile Renault İspanya CEO'su Jean Pierre Laurent, Endülüs bölgesinde elektrikli araçların geliştirilmesini amaçlayan bir niyet protokolü imzaladı.

Renault-Nissan işbirliği yaptı
İki teşkilat işbirliği alanlarını belirlemek, PASENER 2007-2013 Planı (Enerji Sürdürülebilirliği için Endülüs Planı) ve Renault-Nissan İttifakı'nın sıfır salım stratejisi çerçevesinde elektrikli araçların kullanımını teşvik etmek ve yaygınlaştırmak için birlikte çalışacaklar.

Anlaşmanın imzalanması için seçilen Endülüs Teknoloji Parkı aynı zamanda elektrikli aracın pilot testlerinin de yapılacağı yer olacak. Bu testler bu yeni ulaşım şeklinin geniş ölçekte geliştirilmesi ile ilgili enerji ihtiyaçlarının, şarj noktalarının ve menzil mesafelerinin saptanmasını sağlayan bir dizi simülasyondan oluşacak.

Ayrıca, Malaga şehri de Araştırma-Geliştirme, Bilim ve Girişim Kurulunun ve Renault-Nissan İttifakı çerçevesinde Renault'nun desteğinden yararlanacak olan ilk Smartcity, yani elektrikli araçlarla ilgili ilk sürüş ve kullanım testleri projesinin hayata geçirildiği pilot kent olacak. Bu anlaşma, İttifak ile Barselona Belediyesi'nin işbirliği yaparak Barselona şehrinde bir elektrikli araç filosu ile yaklaşık 200 şarj noktası geliştirileceğinin açıklanmasından sonra, İspanya'da elektrikli araçların kullanılması konusunda, Renault-Nissan İttifakı'nın yapmış olduğu ikinci anlaşması olma özelliğini taşıyor.