Irak'ı yakan denetçi çocuk tacizcisi çıktı

BM eski silah denetçisi Scott Ritter'in internette çocukları taciz ettiği belirtildi.

Irak'ı yakan denetçi çocuk tacizcisi çıktı
Irak'ı yakan denetçi çocuk tacizcisi çıktı
Irak'ta BM'nin baş silah denetçisi olarak görev yapmış olan Scott Ritter'ın internette 15 yaşındaki bir kızla 'chat' yaparak, cinsel ilişkiye girmek istediğini söyleyip web kamerası karşısında cinsel aktivasyon sergilerken suçüstü yakalandı. Ritter'ın konuştuğunu sandığı kişi aslında 15 yaşında bir kız değil, çocuk tacizcilerini internet ortamında takip eden bir polis memuruydu.

44 yaşındaki eski silah denetçisinin en az 10 yıl hapis cezasına çarptırılması ve hüküm giydikten sonra çocuk tacizcisi olarak kayıtlara geçirilerek ömrünün sonuna dek polis tarafından izlenmesi bekleniyor. Ritter, 15 yaşında 'Emily' adında bir kız olduğunu sandığı kişiyle 'Delmarm4fun' takma adıyla konuştu ve New York'ta yaşayan 44 yaşında bir erkek olarak kendini tanıttı.

ÇOCUK TACİZİYLE SUÇLANDI

Emily aslında polis memuru Ryan Venneman'dı. Evli olan Ritter, Emily'den fotoğrafını istedi ve webcam'ini açtı. Kızın 15 yaşında olduğunu öğrenince kamerayı kapatan fakat daha sonra tekrar açan Ritter'ın kamera karşısında cinsel aktivasyon yaptığı tespit edildi. İnternet ortamındaki mesajlaşma Şubat 2009'da tespit edildi ve kasımda sonlandırılan soruşturmanın ardından Ritter çocuk taciziyle suçlandı.