Sağlık ocağında bir yatakta iki hasta

Bingöl'ün Yedisu İlçe Sağlık Ocağı'nda, mekan yetersizliğinden dolayı bir yatakta iki hasta yatmak zorunda kalıyor.

Yedisu ilçesinde 1970'li yıllarda inşa edilen tek katlı Sağlık Ocağı, ilçe merkezi ve bağlı köylere hizmet veriyor. Tüm imkânsızlıklara rağmen Sağlık Ocağı'na giden hastalara her türlü kolaylık sağlanarak tedavileri yapılırken, mekan yetersizliği nedeniyle hastaların sorun yaşadığı belirtildi. Hastaneye giden ve müşahede altında tutulması gereken hastalar mekan yetersizliği nedeniyle gözlem odasında bulunan 2 yatağı paylaşıyor. Sağlık Ocağı'nda yer sıkıntısı yaşandığı için hastalar 2 yatağı ortak kullanıyor. Hastaların mağdur edilmemesi için bir yatakta iki hasta yatırılarak tedavileri yapıldığı için zaman zaman sıkıntıların meydana geldiği belirtildi. Personelin büyük fedakarlık gösterdiğini belirten hastalar, imkan yetersizliğinden dolayı yaşanan sorunların giderilmesini istediklerini söyledi.

Mekan yetersizliğinden dolayı Sağlık Ocağı'ndaki yatak kapasitesini arttıramadıklarını belirten Yedisu Sağlık Grup Başkanı Dr. Havva Çelik ise bu sorunun giderilmesi için binanın genişletilmesi veya yeni bir binaya taşınılması gerektiğini söyledi. Dr. Çelik, "İlçemizde bulunan Sağlık Ocağı'ndaki gözlem odamızda sadece 2 yatak bulunuyor. Günlük olarak 70-80 hastanın başvurduğu sağlık ocağımızda mekan sıkıntısı yaşıyoruz. Yer olmadığı için ilave yatak atamıyoruz. Böyle olunca da gözlem altında tutulması gereken hastalar 2 yatağı paylaşmak durumunda kalıyor. Sağlık Ocağımızda 1 doktor, 5 ebe, 2 hemşire, 1 sağlık memuru, 1 teknisyen, 1 teknisyen yardımcısı, 1 tıbbı sekreter ve 1 hizmetli olmak üzere 13 personel görev yapmaktadır. Gelen hastalara imkanlarımız dâhilinde gerekli her türlü müdahaleyi yapmaktayız" dedi.

Bünyesinde kadın doğum, gözlem, muayene, personel odaları ile laboratuarın bulunduğu İlçe Sağlık Ocağı'na yakında röntgen cihazı getirileceği belirtildi. Röntgen cihazı için binada tadilat yapılacağı ve bununla birlikte yatak sayısının arttırılması için mekanın genişletilebileceği bildirildi.