Uşak'ta kanser ve yaşam biçimi konulu panel düzenledi

Uşak Kanserle Savaş Derneği, derneğin kurucu Başkanı Mehmet Tevfik Çamcı anısına “Kanser ve Yaşam Biçimi” konulu bir panel düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve belediyenin de desteklediği panele 6 profesör konuşmacı olarak katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Uşak Kanserle Savaş Derneği Başkanı Hatice Türker, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden derneğin kurucu başkanı ve emekli öğretmen Mehmet Tevfik Çamcı’ı rahmetle andıklarını ifade eder Türker, “ Mehmet amca derneğimizin kurucusu olarak Uşak’ta yıllarca mücadele etti. Derneği kurduktan sonra Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi’ni (KETEM) kurmak için emek harcadı. Yıllarca mücadele ettikten sonra bunu da başardı. KETEM şuanda devlet hastanemize bağlı olarak hizmet veriyor. Bugüne kadar bin 82 kişi kemoterapi, yaklaşık 3 bin kişi de kanser taramasından geçti. Amacımız Mehmet amcanın yaptığı çalışmaları daha ileriye taşımak ve halkımızı kanser konusunda eğitmektir ”dedi.

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Vakfı İzmir Şube Başkanı Nur Olgun ise Uşak Kanserle Savaş Derneği Kurucu Başkanı Mehmet Tevfik Çamcı’nın yürüttüğü çalışmaları takdirle karşıladıklarını ve kendisinin çok iyi bir öğretmen olduğunu ifade ederek,” Uşak yıllardır kanserle savaş konusunda ciddi çalışmalar yaptı. Mehmet Tevfik Çamcı KETEM’i yaptırmak için çok uğraştı. Binayı bitirdiklerinde bize geldi ve İzmir’deki üniversitelerden birini vermeyi teklif etti. Bu gerçekleşmemişti ama şimdi bu bina Uşak Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak çalışıyor. Uşaklılar bu konuda örnek bir davranış sergiledi. Bu binayı kendi imkanları ile yaptılar. Bu başarılı çalışmaların her ilde olmasını arzu ediyoruz. Her ilin bir KETEM’e sahip olmasını umut ediyoruz. Ancak bunu sağlayabilmek için gayret göstermek gerekiyor”dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Nur Olgun, Mehmet Tevfik Çamcı adına eşine yaptığı çalışmalardan dolayı bir plaket verdi.