Koza Altın İşletmeleri dünyaya örnek gösterildi

Koza Altın İşletmeleri altın madenciliğinde kullandığı teknoloji ve kalite ile çevre yönetimleri standartları konusunda 3 ayrı İSO sertifikası alarak kalitesini resmen tescilledi.

Koza Altın İşletmeleri dünyaya örnek gösterildi
  Ç ; evreye ve insana saygı ö ; nkoşuluyla ü ; retim yapan Tü ; rkiye ' nin yü ; zde 100 Tü ; rk sermayeli altın madeni olan Koza Altın İşletmeleri Ovacık Madeni , uluslararası standartlar ISO 9001 : 2008 Kalite , ISO 14001 : 2004 Ç ; evre ve OHSAS 18001 : 2007 İş Sağlığı ve Gü ; venliği sertifikalarını alarak bir ilke imza attı .

Koza Altın İşletmeleri , 2007 yılında başlattığı Entegre Yö ; netim Sistemleri sü ; recini başarıyla tamamladı . 3 alanda da ISO standartlarında ç ; alışan işletme olduğunu kanıtlayan Koza Altın İşletmeleri , ISO 14001 : 2004 standardıyla doğal kaynakların korunması , ü ; retim ve hizmet maliyetlerinin dü ; şü ; rü ; lerek , verimliliğin artırılması , risklerin azaltılması , sağlık ve gü ; venlik şartlarının en iyi koşullarda yü ; rü ; tü ; lmesini sağladı .

ISO 18001 : 2007 standardıyla iş kazalarını ö ; nlemek , meslek hastalıklarından kaynaklanan maddi ve manevi zararları en aza indirmek ve iş gü ; venliği uygulamalarını sistemini hayata geç ; irdi . ISO 9001 : 2008 standardıyla ise ihtiyaç ; duyulan kaynakları temin ederek , ü ; retim ve destek sü ; reç ; lerinin her aşamasında sistemin etkinliği ve geliştirilmesi yö ; nü ; nde sü ; rekli iyileştirmeyi , kuruluş adına ç ; alışan personeline , mü ; teahhitlerine ve hatta ziyaretç ; ilerine eğitim imkanları sağlayarak , ehliyetli ve yetenekli ekip geliştirme ç ; alışmalarını tescillemiş oldu .

Alınan sertifikaları simgeleyen 3 bayrak , Ovacık Altın Madeni ' nde dü ; zenlenen tö ; renle gö ; ndere ç ; ekildi . Koza Altın İşletmeleri Genel Mü ; dü ; rü ; İsmet Sivrioğlu , alanlarında ü ; ç ; belgeyi de alan ilk maden olduklarını belirterek , ' Bu ü ; ç ; bayrak İSO ' nun ç ; eşitli standartlarını simgeliyor . Bir tanesi iş gü ; venliği , bir tanesi kalite , bir tanesi de ç ; evre yö ; netimleriyle ilgili standartlar .

Arkadaşlar bunları almak iç ; in uzun bir sü ; re gece gü ; ndü ; z ç ; alıştı . İşlemleri ç ; ok uzun sü ; ren ve detaylı bir ç ; alıştırma gerektiren bir sistem . Tü ; vrheinland isimli bir alman firması standartların denetimimi yapıyor . Denetimler sonucunda layık olduğumuzu ortaya koydu . Artık Ovacık Altın Madeni her ü ; ç ; alanda da İSO standartlarında ç ; alışan bir işletme olduğunu dü ; nyaya kanıtladı . ' diye konuştu .

DÜ ; NYAYA Ö ; RNEK İŞLETME


Bugü ; ne kadar yaptığı tü ; m ç ; alışmalarında ö ; rnek olmayı hedefleyen Koza Altın İşletmeleri altın madenciliğinde kullandığı teknoloji ve uygulamalarının yanı sıra , ç ; evre ve iş gü ; venliği ç ; alışmalarındaki başarılarıyla da dü ; nya altın madenciliğinin en iyi ö ; rnekleri arasında gö ; sterildi .

Uyguladığı ç ; evre teknolojisi ve performansıyla Avrupa Komisyonu ' nun 2004 ve 2009 yıllarında yayınladığı raporlarda AB ü ; yesi ü ; lkelere ö ; rnek oldu . Aynı zamanda faaliyet gö ; sterdiği tü ; m bö ; lgelerde yö ; re halkı ile karşılıklı gü ; ven iç ; inde ve onların değerlerine saygı gö ; stererek iyi ilişkiler geliştiren Koza Altın İşletmeleri eğitim ve altyapı yatırımları gerç ; ekleştirdiği belirtildi . Bö ; lge halkının yaşam kalitesini artırarak istihdam ihtiyacının yü ; zde 75 ' ini faaliyet bö ; lgelerindeki yerleşik halktan sağlayarak 701 kişiye iş imkanı oluşturduğu bildirildi .