Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın

Diyet yaparken bazen her kafadan bir ses duyarız.Ancak bunlar zayıflamak yerine kilo aldırabilir...

Diyet yaparken sağlığınızdan olmayın
  Yaptığımız en ö ; nemli hatalar
&ldquo ; Ekmek , makarna , pilav gibi karbonhidratların diyetten tamamen ç ; ıkarılması&rdquo ;
Diyet yapan kişinin yaptığı en ö ; nemli hatalardan biri vü ; cuda yeterli miktarda karbonhidrat vermemektir . Diyete başladığı zaman ekmek , pilav , makarna , patates , mısır gibi besinleri kesen kişilerin metabolizması ihtiyacı olan karbonhidratı ö ; nce kandan almaya ç ; alışır . Glikoz oranı dü ; ştü ; ğü ; nde kan şekeride palrelinde dü ; şmeye başlar . Sonrasında vü ; cut kas iç ; erisindeki karbonhidratları kullanmaya başlar ve bu durum kas kaybı anlamına gelir . Bu sırada vü ; cut kasla beraberinde su kaybına uğrar . Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıdaki sonucu gö ; rü ; nce kilo verdiği yanılğısına dü ; şer ancak gerç ; ek olan vü ; cudun kaybettiği yağ değil kas ve sudur .

&ldquo ; Sadece protein ağırlıklı diyet yaparak hızlı zayıflama &rdquo ;
Protein vü ; cut mekanizmasını hızlandırdığı doğrudur ancak sü ; rekli protein almak kas dokularını eksiltir ve su kaybına neden olur . 1 gr kas dokusu ile beraber yaklaşık 2 , 7 gr su kaybı olur . Yağsız doku kitlesi kaybı metabolik hızı dü ; şü ; rü ; r . İnsanlar tartıya ç ; ıktığı zaman kilo verdiklerini zannederler ancak metabolizma yavaşladığı iç ; in diyet sonrasında hızlı bir şekilde kilo alınır .

&ldquo ; Her tü ; r hareket ve sporun zayıflatması&rdquo ;
Vü ; cudun egzersiz ve sporla kilo vermesi iç ; in yağ yakma formuna geç ; mesi gereklidir , buda ancak haftada 5 gü ; n dü ; zenli egzersiz ile başlar . Ç ; oğu zaman iki saat sü ; rekli mekik hareketi yerine uygun nabızla 45-60 dk bir yü ; rü ; yü ; ş istenilen sonuç ; lara ulaşmakta daha faydalı olur .

&ldquo ; Sabahları aç ; karnına iç ; ilen limonlu sıcak suyun yağ yakıcı ö ; zelliği &rdquo ;
Halk arasında inanılan bir başka yanlışta sabahları veya yemek ö ; ncesinde aç ; karnına limonlu sıcak su iç ; menin vü ; cuttaki yağları erittiğidir ancak bu inanç ; tamamen yanlıştır . Suyun veya iç ; ine katılacak limon soda gibi maddelerin , bitki ç ; aylarının kesinlikle yağları eritmek , yok etmek gibi bir etkisi bulunmamaktadır .

&ldquo ; Tek ö ; ğü ; n yemek yiyerek kolayca zayıflamak!&rdquo ;
Vü ; cudun kilo almasına neden olan en ö ; nemli etkenlerden biri , onu bü ; tü ; n gü ; n aç ; bırakıp sadece akşamları yemek yemektir . Ç ; ü ; nkü ; yaklaşık 20 saat aç ; kalan vü ; cut bu durumun devam edeceğini dü ; şü ; nü ; r ve savaşa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar . Sonra 4 saat iç ; erisinde gelen besinler yağ olarak depolanır . Bu konuda diyetisyenlerin tavsiyesi vü ; cudu asla uzun sü ; re aç ; bırakmamak ve mutlaka her 3-4 saatte birşeyler tü ; ketilmelidir .