Lübnan ile de vizeler kaldırılıyor

Lübnan Başbakanı Hariri, yaptığı açıklamada 10-12 Ocak günlerindeki ziyareti sırasında Türkiye ile Lübnan arasında vize zorunluluğunu kaldıran bir anlaşmanın imzalanacağı söyledi.

  Hariri ' nin , ç ; ok sayıda bakan , işadamı ve medya mensubundan oluşan kalabalık bir heyetin eşliğinde Ankara ve İstanbul ' a yapacağı ziyaret sırasında yarın başkentte yoğun gö ; rü ; şmeler yapılacak .

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak gö ; rü ; şmelerde Lü ; bnan ' daki durum ve Ortadoğu sorununun ele alınması beklenirken Lü ; bnan ' lı An Nahar gazetesi , ziyaret sırasında Lü ; bnan İç ; işleri Bakanı Ziya Barud ' un , karşılıklı olarak vize zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin bir anlaşmayı imzalayacağını duyurdu .

Bu arada , Lü ; bnan Savunma Bakanı Elias Murr ' un Tü ; rk mevkidaşı Vecdi Gö ; nü ; l ile iki ü ; lkenin orduları arasında eğitim ve uzman değişimi de ö ; ngö ; ren bir anlaşmaya imza atacağı da bildirildi .

Hariri ' nin , Ankara ' daki temaslarının ardından İstanbul ' a geç ; erek Tü ; rkiye-Lü ; bnan İş Konseyi toplantısına katılacağı da belirtiliyor .