Erdoğan gibi bir lider İngiltere ve Mısır'a da lazım

Mısır'ı İsrail kuşatmasına verdiği açık destekten dolayı kınayan İngiliz Milletvekili George Galloway, Türkiye'yi Filistin halkına verdiği destekten dolayı selamladı.

Erdoğan gibi bir lider İngiltere ve Mısır'a da lazım
Erdoğan gibi bir lider İngiltere ve Mısır'a da lazım
Viva Palestinaadlı uluslararası yardım konvoyunun organizatörü İngiliz Milletvekili George Galloway, 6 Aralıkta Londra’dan yola çıkıp Türkiye-Suriye güzergâhını kullanarak Ürdün’e kadar rahat yol aldıklarını, Mısırlı yetkililer tarafından ise itile kakıla karşılandıklarını söyledi. Bu süreç içerisinde Başbakan Erdoğan'ın başından beri destek verdiğini söyleyerek, “Mısır'ın da İngiltere'nin de Erdoğan gibi bir başbakanı olmasını isterdim” dedi.

Türkiye’deki dernek ve kuruluşların yanı sıra, Türk yetkililerin de her türlü desteği sağladıklarını belirten Galloway, Türkiye’deki Filistin hayranı halka ve her türlü desteği esirgemeyen Türk hükümetine hayran kaldığını belirterek, “İngiltere’nin de ve Mısır’ın da Erdoğan gibi bir lidere ihtiyacı var” dedi.

Türkiye’nin batı ile İslam alemi arasında bir köprü olduğunu belirten Galloway, “Türkiye, bir Müslüman ülkenin nasıl olması gerektiğini konusunda örnek bir tavır sergiledi. Tüm yetkililerini konvoyun çalışmalarının her aşamasında yanı başımızda gördük. Diğer Müslüman ülkelerin de böyle yöneticilere sahip olmasını dilerdim”dedi.

Mısır makamları tarafından apar topar sınırdışı edilerek istenmeyen adam ilan edilen İngiliz milletvekili, “Mısır’da bir diktatörlük var. Ama Mısır halkı çok farklı. Onları hep özleyeceğim. Mısır’a girişim yasaklandığı için başka alternatifler düşünüyoruz. Türk yetkililerle birlikte doğrudan Akdeniz’i kullanarak önümüzdeki aylarda bir girişim planlıyoruz” diye devam etti.