Ahmedinecad: Hiçbir ülke İran'a saldırmaya cesaret edemez

İran'ın başkenti Tahran'da bugün İran Hava Kuvvetleri'ne ait her tür savaş ve bombardıman uçaklarının katılımı ile hava tatbikat düzenleniyor.

Ahmedinecad: Hiçbir ülke İran'a saldırmaya cesaret edemez

İran’ın başkenti Tahran’da bugün İran Hava Kuvvetleri’ne ait her tür savaş ve bombardıman uçaklarının katılımı ile hava tatbikat düzenleniyor. 1980 yılında patlak veren İran - Irak Savaşı’nın 29’uncu yıldönümü kapsamında yapılan hava tatbikatına katılan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, hiçbir ülkenin İran’a saldırmaya cesaret edemeyeceğini ifade etti. 

Ahmedinecad konuşmasında, “İran bugün hiç olmadığı kadar güçlü ve deneyimli. Silahlı kuvvetlerimiz, her türlü gücün karşında durmaya hazır. Bize bir kurşun atmak isteyenin ellerini keseriz” diye konuştu. Tahran’da yapılan Hava Kuvvetleri tatbikatında ABD yapımı jet bombardıman uçakları ve savaş uçaklarının yanı sıra Rus yapımı MiG-29 ve Sukhoi 24’ler de yer aldı. İran Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Şahsefi ise tatbikatta 'Azerehş', 'İran-140' ve 'Saika' gibi yerli yapım uçakların da bulunduğunu söyledi.