Sağlık Bakanlığı gerekli tedbirleri aldı

İstanbul ve Tekirdağ'da meydana gelen sel baskınları neticesinde Sağlık Bakanlığı, gerekli tedbirleri yürürlüğe koyma sürecini başlattığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı gerekli tedbirleri aldı
 

Sağlık Bakanlığı , selden etkilenen tü ; m bö ; lgelerde sağlık hizmetlerinin kesintiye uğramadan sü ; rdü ; rü ; lmesine yö ; nelik her tü ; rlü ; tedbirlerin alındığını bildirdi . Buna gö ; re , İstanbul ve Tekirdağ ' da meydana gelen sel baskınları konusunda Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezi uzmanları izleme ve yü ; rü ; rlü ; ğe koyma sü ; recini başlattı .
Selden etkilenen Tekirdağ ' ın Saray ilç ; esine bağlı Bahç ; ekö ; y ve Gü ; ngö ; rmez kö ; ylerinde 112 ambulansları ve bir Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri timi gö ; revlendirildiği belirtildi . Ayrıca Bahç ; ekö ; y ' e ulaşımı sağlayan kö ; prü ; nü ; n tahrip olma nedeniyle bö ; lgeye muayene ve tedavi vermek ü ; zere 1 adet TIR hastane gö ; nderdiği de kaydedildi .
Yapılan aç ; ıklamada İstanbul ' un Silivri ve Ç ; atalca ilç ; eleri ile İkitelli bö ; lgesinde ü ; ç ; hastanenin geç ; ici olarak gö ; rev yapamaz hale geldiği , hastaların başka hastanelere gecikmeksizin nakledildiği ifade edildi . Ç ; atalca ve Selimpaşa Devlet hastanelerinin ç ; amur temizleme ç ; alışmalarının ardından tekrar acil servis hizmeti vermeye başladığı aç ; ıklandı . Ancak Silivri Devlet Hastanesi ' nde su tahliye ve ç ; amur temizleme ç ; alışmalarının devam ettiği , en kısa zamanda hizmete hazır olacağı dile getirildi .
Halen bö ; lgede 145 ambulans , 2 ambulans helikopter , 3 UMKE Timinin gö ; rev yaptığı , yeterli araç ; ve 50 kişiden oluşan personelin sü ; rekli olarak bö ; lgede bekletildiği ifade edildi .