Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışma!

Azeri basını, Azerbaycan ve Ermenistan Silahlı Kuvvetleri arasında ateşkes bölgesinde çıkan çatışmada 5 Ermeni askerinin öldüğünü, 3'ünün de yaralandığını duyurdu.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında çatışma!
 

Azeri APA Ajansı ' nın Karabağ bü ; rosunun haberine gö ; re , Azeri ve Ermeni gü ; ç ; leri arasındaki ç ; atışma bu sabah işgal altındaki Akdam Şehri ' nin Karağaç ; lı Kö ; yü ; yakınlarında ç ; ıktı . Ermeni ordusunun saldırısına cevap veren Azeri birliklerinin aç ; tığı ateş sonucu 5 Ermeni askerinin ö ; ldü ; ğü ; , 3 ' ü ; nü ; n de ağır yaralandığı bildirildi . Ç ; atışmada 1 Azeri askeri de yaralandı .

Yukarı Karabağ sorunu nedir? Yukarı Karabağ sorunu , Ermenistan ' ın 1992 yılında Azerbaycan topraklarını işgali sonucunda ortaya ç ; ıktı . Karabağ sorunu nedeniyle , Azerbaycan ' da bir milyondan fazla insan kendi topraklarında mü ; lteci durumuna dü ; ştü ; ve Azeri topraklarının yü ; zde 20 ' si işgale uğradı . İki ü ; lke arasındaki ç ; atışmalar 1994 yılında imzalanan ateşkes anlaşmasına kadar sü ; rdü ; . Bu tarihten sonra , sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; iç ; in barış sü ; reci başladı .

Karabağ sorunu , Gü ; ney Kafkasya ' daki siyasi istikrarın , ekonomik gelişmenin ve bö ; lgesel işbirliğinin ö ; nü ; ndeki en ö ; nemli engel olarak gö ; rü ; lü ; yor .