Metro makinisti ile dilenci aynı parayı kazanıyor

Rusya'da başkent Moskova metrosunun makinistleri ile metroda dilenenler aynı parayı kazanıyor. Rus Vesti televizyonu tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada, Moskova metrosunda görevli bir makinistin aylık geliri ile bir dilencinin bir ayda kazandığı paranın hemen hemen aynı olduğu kaydedildi.

Metro makinisti ile dilenci aynı parayı kazanıyor
 

Dilencilerin iyi para kazandığını anlatan televizyon , metroda dilencilik yapmanın ' iyi bir kazanç ; yeri ' olduğuna dikkat ç ; ekti . Haberde , ' Dilenciler saatte ortalama 200 ruble ( 6 ABD Doları ) kazanıyor , bir ayda ise yaklaşık 40 bin ruble ( bin 300 dolar ) kazanıyor . Metro makinisti de ayda hemen hemen aynı maaşı alıyorlar ' denildi .

Metro dilencilerinin şebeke halinde ç ; alıştıkları belirtilen haberde , ç ; oğu dilencinin işinden hayli memnun olduğu da kaydedildi . Haberde , ' Her gü ; n metrolarda karşılaştığınız tü ; m dilencilerin kendi ' amirleri ' var . ' Emir altındakilerin ' her zaman yukarıyla irtibatlı olması şart . Ç ; ü ; nkü ; beklenmeyen gelişmeler olabilir . Geç ; enlerde polisler dilencilerin bir kadın amirini yakaladı . Onu telefon numarasından buldular . Kadının ismi birç ; ok metro dilencisinin telefon numaralarında kayıtlı . ' bilgisi yer aldı .

İsmi Olga olan sö ; z konusu bayan , şebeke ile ilgili polise aç ; ıklamalarda bulundu . Emekli ve ö ; zü ; rlü ; dilencilerle birlikte ç ; alışmanın ç ; ok zor olduğunu ve işinin ağır olduğunu kaydeden Olga , ' Bu kategorideki insanları organizeli bir şekilde ' mıntıkaya ' getirmek sonra da gö ; tü ; rmek işi vardır . Bazen de onların yanında durup ' dadılık ' yapmak da gerekiyor . ' ifadelerini kullandı .

DİLENCİLİK İYİ BİR AKTÖ ; R NUMARASI GİBİ

Haberinde dilencilerin ç ; ok sıkı kontrol altında ç ; alıştırıldığını anlatan televizyon muhabiri de dilencilerin amirlerinin , Moskovalı olmayanlar iç ; in oturum kayıt işleriyle de ilgilendiklerini belirtti . Metroda dilencilik kurallarına gö ; re fal bakmak ve vatandaşların eteğine yapışmak yasak . Ama bir kö ; şede durup el aç ; mak ile ilgili bir sınırlama bulunmuyor . Polisin tek yapacağı şey , dilencileri bulundukları mekandan kovmak . Ancak dilenciler mekanlarına kısa sü ; rede geri dö ; nmeyi başarıyor . Dilencilerin bü ; yü ; k paralar kazanması ise iyi bir aktö ; r olmalarına bağlı . En fazla parayı ç ; ocuk , hamile ve ö ; zü ; rlü ; dilenciler kazanıyor .

DİLENCİLERİN YÜ ; ZDE 60 ' I BDT Ü ; LKELERİNDEN GELENLER

Haberde , metroda dilencilik yapanların yü ; zde 60 ' nı Bağımsız Devletler Topluluğu ü ; lkelerinden gelen vatandaşların ve yü ; zde 30 ' nu ise ü ; lkenin diğer bö ; lgelerinden gelen Rusların oluşturduğu belirtildi . Haberde , ' Moskova Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; metrolardan dilencilerin temizlenmesi iç ; in defalarca vaatlerde bulundu . Ama polisler bir şey yapamıyor ' denildi . ( CİHAN )