İzmir Barosu, AK Parti'nin kapatılmasını istedi

Ergenekon sanıkları lehine yaptıkları açıklamalarla dikkat çeken İzmir Barosu, 'demokratik açılım'a karşı çıktı

İzmir Barosu, AK Parti'nin kapatılmasını istedi
 

Baro Başkanı Ö ; zdemir Sö ; kmen , sadece eleştirmekle kalmadı , Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve savcıları da gö ; reve ç ; ağırdı .

AK Parti ' nin kapatılması gerektiğini ima eden Sö ; kmen , ' Anayasa Mahkemesi kararıyla Anayasa suç ; u işlediği aç ; ık olan iktidar partisi , hakkında bö ; lü ; cü ; lü ; kten kapatma davası devam eden partiyle birlikte Anayasa ' nın 3 . maddesini aç ; ıkç ; a ihlal etmekte ' dedi . Baro Başkanı , yü ; rü ; tü ; len ç ; alışmaları , ü ; lkenin birlik ve bü ; tü ; nlü ; ğü ; ne yö ; nelik saldırı olarak değerlendirdi .

Ergenekon sanıklarını da savunan Sö ; kmen , ' Bir yanda tek suç ; ları Tü ; rkiye ' nin bağımsızlığını ve Atatü ; rk devrimlerini savunmak olan , ü ; lkenin Atatü ; rkç ; ü ; ve yurtsever aydınları , terö ; r ö ; rgü ; tü ; ü ; yesi oldukları iddiasıyla Silivri ' de toplanırken , hukuk dışı bir şekilde adeta toplama kampına alınırken , terö ; r ö ; rgü ; tü ; PKK destekç ; ileri televizyonlarda , gazetelerde aç ; ılımı tartışıyor . Milletimiz parç ; alanıyor , devletimiz yok ediliyor . Terö ; r ö ; rgü ; tü ; artık dağlarda değildir , devletin televizyonlarındadır ' dedi .