Cumhuriyet'i kim bombalattı?

Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay davası sanığı Osman Yıldırım, “Cumhuriyet'i ben bombalattırdım” dedi.

Cumhuriyet'i kim bombalattı?
 

Dü ; nkü ; duruşmanın talepler bö ; lü ; mü ; nde sö ; z alan Osman Yıldırım konuşmasında Cumhuriyet gazetesine bombayı kendisinin attırdığını sö ; yledi . Konuyla ilgili pişman olmadığını dile getiren Yıldırım , &ldquo ; Bu bir işti . Bana geldi , ben de kabul ettim . Cumhuriyet gazetesini bombalattırdım . Bu genç ; lere bombalattırdım . Bu olay pis koktuğu iç ; in , bunun nedenini ö ; ğrenmeye ç ; alıştım&rdquo ; dedi .

DANIŞTAY SALDIRISIYLA ALAKAM YOK


Danıştay saldırıları ile ilgili iddiaları kabul etmeyen Yıldırım , saldırı haberini televizyonlardan ö ; ğrendiğini kaydetti . Saldırının sahte faili olmak istemediğini belirten Yıldırım , şö ; yle konuştu ; &ldquo ; Bu olaydan dolayı otomatik cezaya bağlandım . İki şartlı tahliyem geri alındı . Hangi şerefsizler suiskastı yaptırmışsa buraya gelerek ' Bizim yaptırdığımız bu suikastı Yıldırım ' ın ü ; stlenmesini istiyoruz ' desinler . 500 ' ü ; aşkın suç ; işledim . Bü ; tü ; n suç ; lardan dolayı yargılanmak istiyorum ama şerefime dil uzatmasınlar&rdquo ; diye konuştu .

TANIK YADA GİZLİ TANIK DEĞİLİM

Tanık , gizli tanık ya da aç ; ık tanık olmadığını anlatan Yıldırım , bir kan davası nedeniyle 1982 ' de 12 kişiyi ö ; ldü ; rmekten yargılandığını ve yaşı kü ; ç ; ü ; k olduğu iç ; in de ceza almadığı bilgisini verirken 1994 yılında yine ceza evine girdiğini kaydetti . Ayrıca Yıldırım , gü ; ndü ; zleri cezaevinde olduğunu , geceleri ise dışarı ç ; ıkıp yü ; zlerce suç ; işlediğini ö ; ne sü ; rdü ; . Yıldırım sö ; zlerini tamamladıktan sonra iftar iç ; in duruşmaya yarım saat ara verildi . İftardan sonra devam edilen duruşmada , Yarbay Mustafa Dö ; nmez ' e ait ajandada ç ; ıkan kroki ü ; zerine , Zir Vadisi ' nde yapılan aramalarda ç ; ok sayıda mü ; himmat bulunduğu hatırlatıldı . Ayrıca Duruşmada , kroki ü ; zerinde bulunan el yazılarına ilişkin olarak , soruşturma sırasında bilirkişi olarak gö ; revlendirilen Uzman Nazmiye Aktaş ifade verdi . Aktaş , Mü ; himmatların yerini gö ; steren krokideki yazıların kesin olarak tutuklu sanık Mustafa Dö ; nmez tarafından yazıldığını belirten Aktaş , &ldquo ; Kroki ü ; zerindeki yazılar kesin olarak sanık tarafından yazılmıştır&rdquo ; dedi .


Dö ; nmez ise ifadesinde , polisin kendisine komplo kurduğunu iddia ederek , &ldquo ; Bu kroki uzman kişilerce ç ; izilmişse bunu anlayabilecek olan teknolojiye TÜ ; BİTAK sahiptir&rdquo ; diye konuştu . Zir Vadisi ' ne polisin hazırlıklı gittiğini , yanına kazma kü ; rek almadığını belirten Dö ; nmez , &ldquo ; Ç ; ü ; nkü ; ç ; ıkacak olan belli . Bu işi yö ; nlendiren 5 polistir . Tanık olarak dinlenmelerini istiyorum&rdquo ; dedi . Dö ; nmez ' in avukatı Mehmet Nuri Aytekin ise Zir Vadisi ve Dö ; nmez ' in evindeki aramalarda ele geç ; irilen mü ; himmatın ü ; zerinde mü ; vekkilinin parmak izinin bulunmadığına yö ; nelik raporu mahkemeye sunarak , &ldquo ; Rapor sonucu , mü ; himmatın ü ; zerinde 5 adet parmak izi ve bir avuç ; izi bulunmuştur . Bu kişiler araştırılsın&rdquo ; diye konuştu .

Kü ; ç ; ü ; k ' ten ayetli savunma
Bu arada ' Birinci Ergenekon davası ' nın dü ; nkü ; duruşmasına katılan Veli Kü ; ç ; ü ; k , yakınlarıyla selamlaşırken , şehitler iç ; in &ldquo ; Siz onlara ö ; lü ; demeyin , onlar diridirler&rdquo ; ayetini anımsatarak , &ldquo ; Bize mahkû ; m demeyin , biz Cumhuriyeti ve vatanı korumak iç ; in askerlik yapıyoruz , nö ; bet bekliyoruz&rdquo ; dedi .