Suudi Arabistan'da otelleri domuz gribi vurdu

Suudi Arabistan'daki tur operatörleri ile Mekke ve Medine'deki otel sahiplerinin domuz gribi tehdidine karşı acil toplantı yaptıkları bildirildi.

Suudi Arabistan'da otelleri domuz gribi vurdu
 

Yerel medyada ç ; ıkan haberlere gö ; re , ü ; lkeye umre ve hac sezonu iç ; in gelecek ziyaretç ; ilerin virü ; s tehlikesine karşı seyahatlerini iptal etmeleri nedeniyle otelcilik sektö ; rü ; nü ; zor gü ; nler bekliyor .

Suudi Arabistan ' a gideceklere uygulanan kota ve Mısır , İran ve Irak gibi bazı ü ; lkelerin koyduğu sınırlamalardan dolayı şirketler bu Ramazan sezonundaki zararlarının 266 milyon doları bulacağını ifade etti .

Bazı tur operatö ; rleri kapanma tehlikesi yaşadıklarını sö ; ylerken , Medine ' de oteli bulunan işletmeciler zararlarının yü ; zde 70 ' e kadar ç ; ıkacağını belirtti .

Birç ; ok otel , umre sezonu boyunca doluluk oranlarının yü ; zde 30-40 ' larda kalmasını beklediklerini aç ; ıkladı .

Şirket sahipleri , Suudi yetkililere ziyaretç ; ilere verilecek vizelerde kolaylık sağlanması ç ; ağrısında bulundu .

Mü ; şteri ç ; ekebilmek amacıyla bazı otellerin indirime gittiği , daha ö ; nce 300 riyale tutulan bir odanın fiyatının 150 riyale kadar indiği ö ; ğrenildi .

Suudi yetkililer tarafından yapılan aç ; ıklamaya gö ; re ü ; lkedeki domuz gribi vaka sayısı ilk teşhis edildiği 3 Haziran ' dan bu yana 2 bini aşarken , 14 kişi de virü ; sten dolayı hayatını kaybetti .

( CİHAN )