İzmir Kuş Cenneti'ndeki Flamingolar halkalandı

İzmir Kuş Cenneti'ndeki 247 Flamingo yavrusu Ege Üniversitesi Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından halkalandı.

İzmir Kuş Cenneti'ndeki Flamingolar halkalandı
 

Projeye Fransa ' daki La Tour du Valat Biyoloji İstasyonu , Doğa Derneği , İzmir İl Ç ; evre ve Orman Mü ; dü ; rlü ; ğü ; , Doğa Koruma ve Milli Parklar Mü ; hendisliği , Ege Doğa Derneği ve Tekel Ç ; amaltı Tuz İşletme Mü ; dü ; rlü ; ğü ; destek veriyor .

İzmir Kuş Cenneti ' nde bulunan Ç ; amaltı Tuzlası ' ndaki Flamingo yavrularının 5 kez halkalandığını aç ; ıklayan EÜ ; Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Mü ; dü ; r Yardımcısı Prof . Dr . Mehmet Sıkı , ' Bu sene yaklaşık 4 bin ç ; ift Flamingo , 3 ayrı adacıkta kuluç ; kaya yatmış ve 3000-3500 civarında yavru olmuştur . Proje kapsamnda 247 flamingo yavrusunun sağ bacağına PVC plastik halka ve sol bacağına da metal halka takıldı . Sağ bacağa takılan plastik halka beyaz fon ü ; zerine siyah renkli yazılı olup ü ; zerinde Tü ; rkiyeli olduğunu belirten T harfi ve 3 değişken harf bulunmakta . Flamingo yavrularının yakalanması , ç ; oğunluğu İzmirli gö ; nü ; llü ; ler olmak ü ; zere Tü ; rkiye ' nin değişik yerlerinden gelen yaklaşık 75 ç ; evre gö ; nü ; llü ; sü ; nü ; n katılımıyla gerç ; ekleştirildi . ' dedi .

Halkalama ç ; alışmasıyla İzmir Kuş Cenneti ' nde dü ; nyaya gelen flamingoların Tü ; rkiye ' de ve Akdeniz havzasındaki ü ; lkeler arası gö ; ç ; leri , kışlama ve beslenme alanları ve yaşlarıyla başka bir yerde kuluç ; kaya yatıp yatmadıklarının belirleneceğini belirten Prof . Dr . Sıkı , ' Flamingoların halkalanması ç ; alışması , Fransa ' da 1977 , İspanya ' da 1986 ve İtalya ' da 1994 yılından beri gerç ; ekleştirilmekte . 2003 yılında Tü ; rkiye ' nin de katılmasıyla Akdeniz havzasında flamingoların markalandığı 4 . ü ; lke Tü ; rkiye olmuştur ' diye konuştu .

Ç ; alışmalara Ege Ü ; niversitesi ' nden Dr . Ortaç ; Onmuş , doktora ö ; ğrencileri Orhan Gü ; l ve Ö ; mer Dö ; ndü ; ren ile Doğa Derneği ' nden Dr . Ö ; zge Balkız , Esra Kartal , Tour du Valat Biyoloji İstasyonu ' ndan Dr . Arnaud Bechet ve Uzman Antonie Arnaud ' in de katıldığı bildirildi .