ÇOMÜ Hastanesi ilk kez koroner balon ve stent işlemi yaptı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma Hastanesi'nde ve Çanakkale genelinde ilk kez gerçekleştirilen koroner anjiyografi, koroner balon ve stent işlemleri başarıyla uygulandı.

ÇOMÜ Hastanesi ilk kez koroner balon ve stent işlemi yaptı
 

Konuyla ilgili aç ; ıklamalarda bulunan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç ; . Dr . Ertuğrul Ercan , kalp damarlarında sorunları olan ve ö ; nceden kalp krizi geç ; irmiş hastaların bazı kardiyolojik tetkikler amacıyla İstanbul , İzmir ve Bursa gibi merkezlere gitmek zorunda kaldıklarını sö ; yledi .

Yapılan yolculuğun tehlikeye maruz kalmak anlamına geldiğine dikkat ç ; eken Ercan , ' Hastanemizde anjiyografi laboratuvarının aç ; ılmasıyla birlikte hastalarımızın koroner anjiyografi , balon ve stent gibi işlemleri iç ; in il dışındaki merkezlere gitmelerine gerek kalmadı . Uygulamaları hastanın tıbben uygun olması halinde , kasık bö ; lgesinden değil , koldan yapıyoruz . Bö ; ylece hastalarımızın uzun sü ; re yatmak zorunda kalmasını ve işlem sonrası yatmaya bağlı bel ağrılarını ö ; nlemiş oluyoruz ' diye konuştu .

Ercan , yakında kalp pili takılma işlemlerinin de hastanede yapılabileceğini sö ; zlerine ekledi .