Koyunlarını otlatan çobana araç çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Erzincan'da yol kenarında koyunlarını otlatan çobana araç çarptı. Kazada çoban olay yerinde hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Çobana çarparak kaza yapan aracın sollamaya çalıştığı araçla yarış yaptığı iddia edildi.

Koyunlarını otlatan çobana araç çarptı: 1 ölü, 3 yaralı
 

Edinilen bilgiye gö ; re , kaza saat 21 . 30 sıralarında meydana geldi . Erzurum istikametine gitmekte olan İlhan Demir ( 44 ) yö ; netimindeki 23 DV 456 plakalı araç ; , Resul Dalcan ( 31 ) yö ; netimindeki 38 AR 008 plakalı otomobili sollamaya ç ; alışırken araç ; sü ; rü ; cü ; lerinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında koyunlarını otlatan ç ; oban Mahmut Ç ; iç ; ek ( 38 ) ve koyunların sahibi Kenan Irmak ' a ( 43 ) ç ; arptı . Araç ; lar daha sonra tarlaya yuvarlandı .

Kazada ç ; oban Mahmut Ç ; iç ; ek olay yerinde yaşamını yitirdi . Koyunların sahibi Kenan Irmak ve araç ; sü ; rü ; cü ; leri İlhan Demir , Resul Dalcan da yaralandı . Acil Servis ambulansı ile Erzincan Devlet Hastanesi ' ne kaldırılan yaralıların durumlarının iyi olduğu ö ; ğrenildi .

Kazada ç ; obanın 7 ç ; ocuk babası olduğu ; Şanlıurfa ' nın Siverek ilç ; esinden 2 ay ö ; nce Erzincan ' ın Geç ; it beldesinde hayvancılıkla uğraşan Kenan Irmak ' ın yanına geldiği ve koyunları bir buç ; uk aydır yaylada otlattığı ; bir hafta ö ; nce de yayladan Erzincan ' a dö ; ndü ; ğü ; ö ; ğrenildi .

Ö ; te yandan , yaralı yakınlarından Ç ; eşminaz Irmak ( 74 ) , kaza yapan araç ; ların yarış yaptığını iddia ederek , ' Kanunlar biraz daha ağır olsa belki de bu kadar kaza olmaz . Ben şimdi yanımda ç ; alışan ç ; obanın ailesine nasıl haber vereceğim? ' diyerek isyan etti .