Şahin'den şehit ailelerine başsağlığı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, terörden nemalanmaya çalışanların bu amaçlarına ulaşamayacağını belirtti.

 Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Tokat'taki terör saldırısının ülkedeki kardeşlik ortamını pekiştirmeyi amaçlayan çalışmaların sürdüğü bir dönemde gerçekleşmesinin düşündürücü olduğunu belirtti. Şahin, terörden yarar bekleyenlerin, devlet-millet beraberliğini hiçbir şekilde sarsamayacağını bildirdi.

TBMM Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Şahin, Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak köyü kırsalında terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine saldırmaları sonucu çıkan çatışmada 7 askerin şehit olması, 3 askerin de yaralanması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı mesajı gönderdi. Şahin şunları kaydetti:

"Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak Köyü kırsalında terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine pusu kurmaları sonucunda çıkan çatışmada 7 askerimizin şehit olduğunu, 3 askerimizin de yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Hain saldırının, ülkemizdeki kardeşlik ortamını pekiştirmeyi amaçlayan çalışmaların sürdüğü bir dönemde gerçekleşmesi düşündürücüdür. Terörden yarar bekleyenler, devlet-millet beraberliğini hiçbir şekilde sarsamayacağını bilmelidir. Türkiye, alçakça saldırılar karşısında yılmayacak, mücadele etmeye devam edecektir. Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmayı hedef alan bu hain saldırıyı lanetliyorum. Milletimizin böyle acıları bir daha yaşamaması en büyük temennimizdir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve şahsınızda tüm Silahlı Kuvvetler mensupları ile tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar temenni ediyorum.