Köyün ortasına çöp depolama alanı yaptılar

Düzce'nin Çilimli ilçesine bağlı Kiraz Tarla köylüleri köyün ortasına yapılan çöp depolama alanına tepkililer. İmza kampanysı başlatan köylüler evlerinin yayına çöp depolama alanı yapılmasını istemiyorlar.

Düzce Çilimli Belediyesi'nin çöp depolama alanının dolması üzerine yeni depolama alanı ihtiyacını karşılamak için yapılan çöplüğe köylüler karşı çıktı.

Düzce Belediyesi'nin düzenli çöp depolama alanı arazisinin vatandaşlar tarafından mahkemeye verilmesinin ardından, yeni depolama alanı çalışmalarının sona ermemesi ve geçici çözümlerle çöp sorununun halledilmeye çalışılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Çilimli ve Gölyaka belediyelerinin, Kiraz Tarla köyünde çalışmaları başlatılan çöp depolama alanının evlerin çok yakınında olması ve burasının eski mezarlık alanı olmasından dolayı köylüler toplanarak köy muhtarı ve Kaymakamlığa tepki gösterdi. Çalışmaların dere ıslahı olarak başladığını iddia eden köylüler, daha sonra eski mezarlık alanının kazılmaya başlamasıyla çöp alanı oluşturulduğunu öğrendiklerini ifade ettiler. Köylüler, evlerin hemen yanına çöp alanı yapılmasını protesto etmek için imza kampanyası başlattıklarını belirttiler.

Köylüler, 3 aylığına değil, bir günlüğüne dahi evlerinin yanına çöp dökülmesini istemediklerini söylediler. 5 dönümlük bir arazi üzerinde başlatılan çöp depolama alanının hemen yanında evler ve köyün yeni mezarlığı bulunuyor.