Şanlıurfa'da PKK'lı grup polise saldırdı

Şanlıurfa'da terör örgütü lehine slogan atan PKK'lı grup, devriye gezen polis arabasına saldırdı.

Şanlıurfa'da, terör örgütü PKK yandaşı bir grup, yaya devriye gezen polise taşla saldırdı. Kimsenin yara almadığı olayda yaşları küçük 4 şüpheli gözaltına alınırken, polis bazı mahallelerde güvenlik önlemleri aldı.

Saat 23.00 sıralarında Eyyübiye Mahallesi, Eyüp Peygamber Caddesi üzerinde toplanan yaşları 15-20 arasında değişen yaklaşık 25 kişilik bir grup, PKK ve Öcalan lehine slogan atarak yürüyüşe geçti.

PKK'nın kuruluş yıldönümü ve Öcalan’ın cezaevi koşullarını gerekçe göstererek bir süre sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık, yaya olarak devriye gezen sivil polislere de taşla saldırdı.

Devriye gezen polisler, taşlı saldırması üzerine destek isteyerek, grubu kovalamaya başladı. Sokak aralarına girerek izlerini kaybettiren gruptan 4 şüpheli, polis tarafından gözaltına alındı. Kelepçelenen ve isimleri öğrenilemeyen 4 şüpheli, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Gerginliğin ardından polis, kent merkezi ve PKK yandaşlarının yoğunlukla yaşadığı bölgelerde güvenlik önlemlerini artırdı.