Hizbullah davasına 16 kişiye müebbet

Terör örgütü davasında Hizbullah militanlarını şok edecek bir karar çıktı. 16 sanığa müebbet hapis cezası verildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanıklar ve avukatları son savunmalarını yaptı. Yaklaşık 12 saat süren duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Fuat Balcı, Mehmet Varol, Mustafa İpek, Mehmet Tahir Ak, Mahmut Demir, Kemal Gülşen, Edip Gümüş, Cemal Tutar, Sinan Yakut, Şeyhmus Kinay, Yusuf Beğiç, Mehmet Garip Özer, Mehmet Veysi Özel, Rifat Demir, Abdulkerim Kaya ve Mehmet Beşir Acar hakkında "mevcut anayasal düzeni silah zoruyla yıkarak, yerine şer'i esaslara dayalı din devleti kurmayı amaçlamak" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Sanıklar Mehmet Feysel Bozkuş ve Yunus Avcı'ya 14 yıl, Abdulvahap Ekinci, Mehmet Ezme, İsmail Kınay ve Fahrettin Özdemir'e 10 yıl, Mehmet Sudan'a 12, Mehmet Nuri Karabulut ve Gazi Kavan'a 6 yıl 3 ay, Abdulkuddus Yersiz'e ise 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanıklar Mehmet Ezme, İsmail Kınay, Yunus Avcı ve Abdulvahap Ekinci'nin tutukluluk sürelerini değerlendiren mahkeme, söz konusu şahısların tahliye edilmelerine karar verdi.

Mahkeme, hakkında yakalama emri bulunan sanıklar Ejder Arpa ve Cihan Yıldız'ın dava dosyasının ayrılmasına, Fahrettin Duman ve Fehmi Gürsol'un ise beraat etmelerine karar verdi. Yargılama sürerken ölen sanık Turan Arı'nın davası da düşürüldü.