Açılım kararlılığına Hadis'li örnek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, 'demokratik açılım' konusundaki kararlılıklarını 'bir yanıma ayı bir yanıma güneşi koysalar bu işten vazgeçmem' hadis-i şerifiyle ifade etti.

Açılım kararlılığına Hadis'li örnek
Aksu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Türkiye'nin önemli bir sürecin içinden geçtiğini ifade eden Aksu, iktidarları döneminde bir dakika bile boş durmadıklarını söyledi.

"Millete hizmet yolunda kimsenin nasırına basmaktan korkmayız, bizim yaslandığımız yer insanımızın vicdanıdır" diyen Aksu şunları söyledi:

"Biz bir işe girerken menfaat odaklarını ürkütmekten çekinmeyiz, tehditlere kulak asmayız, kuvvetimizin kaynağı milletimizden aldığımız cesarettir. Biz içte ve dışta kardeşlik bağlarımızı güçlendirirken, yine içte ve dışta hiçbir güç odağının gözünün içine bakmayız, icazetinin peşinde koşmayız. Biz milletimizin gözünün içine bakarız. Çok iyi bilinmelidir ki biz milli birlik ve kardeşlik girişimini başlatırken zorlukların, sabotajların, dirençlerin karşımıza çıkacağını biliyorduk" diye konuştu.


AÇILIMDA KARARLILIK MESAJI

Kimsenin kendi kararlılıklarını test etmemesini isteyen Aksu, şunları söyledi: "Başlattığımız süreç, milletimizin hak ettiği huzuru ve mutluluğu yaşaması için atılmış bir adımdır ve bu konudaki kararlılığımız 'bir yanıma ayı bir yanıma güneşi koysalar bu işten vazgeçmem" düzeyindedir. İnsanımız çok daha iyi yaşam şartlarını hak etmektedir. Hepimiz şahidiz ki, yıllarca bu ülkenin maddi manevi kaynakları, enerjisi iç çekişmelerle heba edildi."

Aksu, başlattıkları girişimin milletin geniş desteğini aldığını, ancak; millete kulak vermesi gereken muhalefet partilerinin tepkisini çektiğini söyledi. Aksu, "Ne dedi AK Parti de, muhalefetimiz şanlı bir direnişe gitti. Analar artık ağlamasın, kardeş kavgası son bulsun, akan kan dursun dedik. Demeyecek miydik. Bu ülkede yaşayan herkes birinci sınıf yaşam standartlarına sahip olmalı dedik. Demeyecek miydik. Herkes demokrasinin nimetlerinden eşit şekilde yararlanmalı dedik. Demeyecek miydik. Milletimizin arasındaki derin bağları koparmaya çalışanları, düşmanlık tohumları ekenlerin planlarını başlarına geçirmeyecek miydik. Devlet içinde devlet kurmaya çalışanların, çetelerin hakkından gelmeyecek miydik. Bu milletin geleceği üzerinde pusu kuranlara, sabotajlar yapanlara, şer odaklarına dur demeyecek miydik. Tuzak kuranların tuzaklarını başlarına yıkmayacak mıydık. Bu ülkeyi karanlık amaçlarıyla kuşatmak isteyenlere, seyirci mi kalacaktık. Meydanı boş mu bırakacaktık. İnsanımızın, aydınlarımızın, yargı mensuplarımızın, gazetecilerimizin, siyasetçilerimizin hayatlarına kasteden çetelerle, suç örgütleriyle sonuna kadar, gittiği yere kadar mücadele vermeyecek miydik."

Herkesin aklını başına almasını isteyen Aksu, "Kimse bizi geçmişteki iktidarlarla karıştırmasın. Suya sabuna dokunmayan, günü birlik kararlar alan, zayıf, ürkek, gölgesinden korkan Partilerin iktidar dönemleri, AK Parti'nin iktidarı devralmasıyla artık geçmişte kaldı. Herkesin bu gerçeğin ışığında hareket etmesinde fayda var." şeklinde konuştu.

Aksu, yeni yılda muhalefetin inadı bırakıp; ülkenin istikbali için iktidarla sağlıklı bir diyalog içine girmesini beklediklerini söyledi.