Okuma-yazma kursuna büyük ilgi

Nevşehir'de açılan okuma-yazma kursuna ev hanımlarının ilgisi yoğun oldu.

Nevşehir Halk Eğitim Merkezi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği halinde düzenlenen okuma yazma bilmeyen 40 ve daha üst yaş grubunda okuma yazma bilmeyen kadınlara okuma yazma öğretimine yönelik eğitim çalışmaları Nevşehir'in Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Sağlık İl Müdürlüğü'ne ait 4 No'lu Sağlık Ocağı'nın kullanılmayan küçük bir odasında devam ediyor.

Yaşları 40-65 arasında değişen 18 kadın,emekli öğretmen Emine Baran nezaretinde okuma-yazma eğitimine büyük bir istekle devam ediyor. Kurs öğretmeni Emine Baran,kadınların okuma-yazma konusunda büyük bir istek içerisinde olduklarını belirterek,kadınların bu mutluluğuna ortak olmanın kıvancını yaşadığını belirtti.

Okuma-Yazma bilmeyen kadınları toplamak için Cumhuriyet Mahallesi'nde tüm evleri gezdiğini ve okuma-yazmanın önemini anlatarak okuma-yazma bilmeyenleri bu kursa çağırdığını belirten Baran,kendi isimlerini yazmayı başaran kadınların yüzlerindeki sevinci gördükten sonra ne denli bir çabayı ortaya koyduğunu daha iyi anladığını belirterek bu yöndeki mutluluğunu dile getirdi.

Şubat ayı içerisinde tamamlanacak okuma-yazma kursunda kimi çocuklar ise,okuldan arta kalan zamanlarını annelerinin yanında bulunarak onlara katkı sağlamayı hedefliyorlar.