One minute çıkışıyla Türkçe'ye ilgi arttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki 'one minute' çıkışı Türkçeye ilgiyi artırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki 'one minute' çıkışı, 19 mülteci kampında 400 bin Filistinlinin yaşadığı Lübnan'da Türkçeye ilgiyi artırdı. Bu ilgi dolayısıyla Sayda'daki İstanbul Kültür Merkezi, Türkçe kursu açmak için çalışma başlattı.

Sayda kentinde kurulu İstanbul Eğitim Merkezinin Müdürü Ahmet El Ahmet, kurum olarak eğitim çalışmaları yaptıklarını, sekreterlik, İngilizce, muhasebe, bilgisayar ve idarecilik kursları düzenlediklerini belirterek, '2010'dan itibaren kurslara takviye yapacağız. Fon bulabilirsek Türkçe kursu da açacağız' dedi.

Masasından Arapça-Türkçe pratik eğitim kılavuzunu, bilgisayarından da Arapça-Türkçe online sözlüğü eksik etmeyen Ahmet, 'Ben bir Filistinliyim. Bu çevrede de Filistinliler yaşıyor. Dolayısıyla öğrenci ve kursiyerlerimizin yüzde 70'i Filistinli. Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta 'one munite' sözünü söyleyip İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki göstermesi, Filistin davasına gür bir sesle sahip çıkmasının ardından, Filistinlilerin Türkçe'ye ilgisi arttı' diye konuştu.

Türkçe kursunu açabilmek için fon arayışına girdiklerini anlatan Ahmet, şöyle devam etti:

'Fon bulunca Türkçe kurslarına başlayacağız. Türk makamları da bu projemize ilgi gösterir, destek olurlarsa kursu bir an önce açabiliriz diye düşünüyoruz. Türkçe eğitimi için dershane ortamı ve eğitim materyalleri hazır.'

Erdoğan'ın, 'one minute' çıkışıyla tüm Filistinlilerin kalbini kazandığını ifade eden Ahmet, 'Devamlı maddi ve manevi olarak, medya olarak Filistin'e destek olan Türk halkını takdir ediyorum. Türkiye'deki bütün kesimler hepsi Filistin halkını seviyor ve destekliyor' şeklinde konuştu.