Domuz gribi kimlere yaradı ?

Türkiye'de hızla yayılan domuz gribi bitki çaylarının satışında patlamaya neden oldu.

Domuz gribi kimlere yaradı ?
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd.Doç.Dr. Aliye Özenoğlu, özellikle ıhlamur, adaçayı, zerdeçal, zencefil, tarçın ve karanfil gibi bitki çaylarının tüketilmesinin vücudun ihtiyacı olan sıvı alımının giderilmeli açısından yararlı olacağını söyledi.

Bu bitkilerin tüketilmesinin bağışıklık sisteminin güçlenmesi için de destekleyici olabileceğini belirten Yrd.Doç.Dr. Aliye Özenoğlu, "Bitkilerden hazırlanan çaylar bal katılarak tüketilebilir. Ancak bitkiler ezbere kullanılmamalı, mutlaka dikkat edilmeli. Vücuda yarar sağlayayım derken zarar da verilebilir. O nedenle kulaktan dolma bilgilerle değil uzman görüşleri alınarak çeşitli kürler yapılmalı" diye konuştu.

AKTARLAR MEMNUN

Samsun'da 10 yıldır aktar Tayyar Çalık, "Eskiden günde 10 kişi bize gelirken, şimdi bu sayı 50- 60'ı buldu. Her gelen domuz gribine karşın bağışıklık sistemini güçlendirmek için şifalı bitkilere yöneliyor" dedi.

Özellikle, zencefil, zerdeçal, keçiboynuzu, tarçın, kuşburnu, narçiçeği, karanfil ve meyan kökü gibi bitkilerden hazırlanan çayların büyük ilgi gördüğünü kaydeden Çalık, "Bu bitkilerden hazırladığımız grip çayının 200 gramını 3 liraya satıyoruz. Şifalı bitki çaylarının tüketilmesi bağışıklık sistemini güçlendirir, bir nevi virüsün girmesini engellemek için koruyucu duvar görevi görür" dedi.