PKK'nın suikast timi tutuklandı

Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından Diyarbakır ve Van'da düzenlenen operasyonlar sonucunda, PKK terör örgütünün suikast timi olduğu ileri sürülen 11 kişi sorgularının ardından tutuklandı.

Mersin Emniyet müdürlüğünün son günlerde yaptığı operasyonlar neticesinde şu ana kadar 57 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Son olarak da yine Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerini aldıkları istihbarat üzerine Diyarbakır, Şanlıurfa Adana ve Van Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte düzenlediği ortak operasyonda, PKK terör örgütünün 11 kişilik suikast timi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları süren 2'si kadın 7 kişi yakalandı bu kişilerin yapılan sorgularında 1 kişi daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Mardin'de ele geçirilen el bombaları ve patlayıcının bu bölgeye getireceklerini ancak yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda bölgemize ulaştırmadan yakaladık.

Zanlıların, bu bölgelerdeki üst düzey yöneticilere karşı suikast yapmaya yönelik eğitim aldıkları öğrenildi. Yakalanan şahıslar arasında ikisi üniversite öğrencisi ve Çukurova bölgesinde sorumlu olduğu iddia edilen kişinin de olduğu öğrenildi

Gözaltındaki şahıslar az rapor için Mersin Devlet Hastanesine getirildikten sonra terörle mücadele şubesi ekipleri tarafından Mersin adliyesine çıkarıldı, şahısların tamamı mahkeme tarafından tutuklanarak Mersin Cezaevine götürüldüler.