Kazazedeler fotoğraf sergisi açtı

Fotoğraf çekmek için 'Kırık Dökük Bir Yol Hikayesi/Gürcistan' başlığıyla heyecanla çıktıkları yolda kaza yapan Adanalı fotoğraf sanatçıları, çektikleri fotoğraf ve yaşadıkları kaza ile ilgili slayt gösterisini AFAD' sergi salonunda izleyenlerle paylaştı.

Kafası, eli, kolu sarılı, koltuk değnekleri ile mizansen yaparak yaşadıkları kaza gününü anımsatan kazazedeler Dr. Can Eren, Selçuk Kadıoğlu ve Yakup Kütük ilginç görüntü oluşturdular.

Slayt gösterisinin ardından izlenimlerini paylaşan kazazede fotoğraf sanatçılarından Dr. Can Eren, yaşadıklarını şöyle anlattı:
”Bir aylık planlama sonucu 2009 yılının 7. ayının 17. günü saat 17.17'de Gürcistan yolculuğuna başladık. Ben, Selçuk ve Yakup arkadaşımın ortak görüşü yapacağımız yolculukta önemli olanın kültür alışverişi ağırlıklı olmasıydı. Gezgini müşteriye, geziyi ticarete dönüştüren çıkar ilişkilerinin belirlediği bir seyahat istemiyorduk. Güzergahımızı ona göre belirlemiş özgürlük duyumuzu sınırlayacak her şeyden uzak kalmayı amaçlamıştık. Kayseri–Sivas–Erzincan–Erzurum–Ardahan'dan sonra Türközü sınırına vardık. Ahıska Türklerinin de yaşadığı Akhaltsikkeye, dünyaca ünlü Borjomi maden suyunun çıktığı Borjomi kentine, Stalin’in doğum yeri olan Gori şehrini ziyaret ettik. Daha sonra başkent Tiflis’te kalmayıp Batum’a doğru yol alamaya karar verdik. Gece 01.30'de kaza geçirdik. Selçuk arkadaşımın ağır yaralandı. Bizler ufak tefek sıyrıklarla kurtulduk. Şimdi buradayız.”
‘Kırık Dökük Bir Yol Hikayesi/Gürcistan’ slayt gösterisine ev sahipliği yapan Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Sezer de, ”Arkadaşlarımıza öncelikle geçmiş olsun diyorum. Yaptıkları çalışma ‘Seyahat Fotoğrafçılığı’ dalı. Bu stile AFAD’da çok rastlanmıyor. İzleyicilere farklı geldi. AFAD genelde belgesel sanat fotoğrafı üreten bir dernek. O anlamda bu tarz ilk defa oluyor. Üyelere farklı hedef gösterecek, tek tip çalışmaların dışına çıkan arkadaşlarımı kutluyorum. Farklı bir çalışma sergilediler" diye konuştu.
Slayt gösterisin ardından davetlilere kokteyl verildi.