Dedesinin ismini görünce gözyaşına boğuldu

Sarıkamış Şehitlerini anma törenlerine Antalya'dan gelen şehit yakını Mehmet Demir, şehitlik anıtında dedesinin ismini görünce gözyaşına boğuldu.

Dedesinin ismini görünce gözyaşına boğuldu
Sarıkamış'ta donarak şehit düşen 90 bin askerin 95. yılı anma törenlerine Türkiye'nin birçok ilinden katılım oldu. Özellikle de şehit yakınları, Belediye Başkanı İlhan Özbilen'in ifadesiyle her 19 metrekaresinde bir şehidin bulunduğu Sarıkamış'ta duygu seline kapılıyorlar.

Kendisi Mersinli olan fakat Antalya'da ikamet eden 62 yaşındaki Mehmet Demir isimli şehit yakını ise gözyaşlarına boğuldu. Gözyaşına boğulmasının sebebi ise dua etmek için gittiği Sarıkamış Şehitliğinde dedesinin ismini görmesi.

Mehmet Dede, şehitlikteki isimliklerin olduğu bölümü ziyaretinde 19 yaşında şehit düşen dedesi Hüseyinoğu Mahmut'un ismiyle karşılaştı. Bir anda duygu seline kapılan Mehmet Dede ağlamaya başladı ve hissettiklerini de şehitliğe ziyarette bulunan öğrencilerle paylaştı.

Gözyaşlarına boğulan Mehmet Dede, bu yıl ilk defa Sarıkamış'a gelmeyi çok istediğini bu istek üzerine bir başına Antalya'dan geldiğini söyledi.

Dedesinin ismini şehitlikte görünce çok duygulandığını söyleyen Mehmet Dede, "Dedem burada şehit düşmüş, Allah makamını cennet etsin. Dedem burada şehit düştükten sonra oğulları fakir düşmüşler. Çok mücadele ettik ama Allah'a şükür sonra toparlandık. Ülkemi çok seviyorum. Dedemin anısına buralara kadar geldim. Şu anda çok yoğun bir duygu yaşıyorum. Dedemin ismini gördüm ve buralara kadar gelmeme değdi." dedi.

Mehmet Demir, dedesinin isminin şehitlikte yazılı olduğunu ailesiyle paylaşmak için de ziyaret sonrasında otobüsle memleketine döndü.