28 STK katsayı sorunu için İstanbul'da toplandı

28 Sivil Toplum Kuruluşu'nun, katsayı sorununu istişare etmek için İstanbul'da toplandı.

Danıştay'ın yıllarca meslek liselerini mağdur eden katsayı adaletsizliğini kaldıran YÖK kararını durdurmasının ardından ÖNDER (İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği) koordinesinde birçok STK yetkilisi, İHL ve meslek liselerinin idarecileri ve bazı akademisyenler bir araya geldi. TGTV, İlim Yayma Cemiyeti, Eğitim-Birsen, AKDER, Hukukçular Derneği, TİYEMDER, MTTB, İHH, Memur-Sen gibi toplam 28 STK'nın, meslek liselerinin ve İHL idarecilerinin katıldığı toplantıda, Danıştay'ın kararı ile ilgili olarak hukuki, siyasi ve sosyal açıdan konunun değerlendirmesi yapıldı.

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, "Biz çocuklarımızın eğitim haklarının ellerinden alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Gerek öğrenci velilerimiz, gerek öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimiz rahat olsunlar" dedi. Korkut'un divan başkanlığında gerçekleşen toplantıda divanın oluşturulmasının ardından söz alan ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz da öğrencileri umutsuzluğa kapılmamaları yönünde uyararak kararın tamamen siyasi olduğunu belirtti. Ensar Vakfı Başkanı Ahmet Şişman da, bu hak gaspının önlenmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine işaret etti.

Danıştay'ın yıllarca meslek liselerini mağdur eden katsayı adaletsizliğini kaldıran YÖK kararını durdurmasının ardından ÖNDER (İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği) koordinesinde birçok STK yetkilisi, İHL ve meslek liselerinin idarecileri ve bazı akademisyenler bir araya geldi.

Ensar Vakfı, TGTV, İlim Yayma Cemiyeti, Eğitim-Birsen, AKDER, Hukukçular Derneği, TİYEMDER, MTTB, İHH, Memur-Sen gibi toplam 28 STK'nın, meslek liselerinin ve İHL idarecilerinin katıldığı toplantıda, Danıştay'ın kararı ile ilgili olarak hukuki, siyasi ve sosyal açıdan konunun değerlendirmesi yapıldı. ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, "Biz çocuklarımızın eğitim haklarının ellerinden alınmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. Gerek öğrenci velilerimiz, gerek öğretmenlerimiz gerekse öğrencilerimiz rahat olsunlar" dedi. Korkut'un divan başkanlığında gerçekleşen toplantıda divanın oluşturulmasının ardından söz alan ÖNDER Onursal Başkanı İbrahim Solmaz da öğrencileri umutsuzluğa kapılmamaları yönünde uyararak kararın tamamen siyasi olduğunu belirtti.


TGTV Başkanı Necati Ceylan ise; "Bir hukukçu olarak Türkiye'de hukukun işlemediğini görüyorum. Sistem köşe başlarını tutmuş, bunların son kalıntıları da yargıdaki kurumlar. Aynı konuyla ilgili bir gün başka, diğer gün başka karar veren bir hukuk olamaz. Demek ki artık hukuki olmaktan ziyade sosyal anlamda neler yapılabilir buna bakmak lazım" şeklinde konuştu. Eski milletvekili Bozkurt Yaşar Öztürk ise katsayının tamamen kaldırılması gerektiğini söyledi. Yapılan istişarelerin ardından toplantıya iştirak eden katılımcılar bundan sonraki süreçte birlikte hareket ederek mücadelelerini sürdüreceklerini açıkladılar. Toplantıda söz alan bir öğrenci velisi iki çocuğunun İmam Hatip Lisesi'nde okuduğunu anlattı ve çocuklarının psikolojisiyle hiç kimsenin hakkı olmadığını belirttiği konuşmasında, "Bu zulmü yapanlar ya da elinde imkân olup da bu zulmün çözülmesine katkı sunmayanlar hiç şekilde hesap veremeyecekler" dedi. Öğrenci velisinin konuşması sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Toplantıda çıkan sonuçlar arasında katsayı meselesinin sadece İHL'yi değil tüm meslek, ticaret ve hatta düz lise mezunlarını etkilediğinin üzerinde ısrarla durulması, öğrencilerin moralinin bozulmaması için öğretmenler, okul müdürleri ve öğrencilerle toplantılar yapılması gibi maddeler yer aldı.