Abdüllatif Şener hodri meydan dedi

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Başbakan'a yüklendi.

Şener, Bursa'nın Kestel ilçesinde parti binasının açılışına katıldı. Açılış öncesi meydanda toplanan bir grup vatandaşa parti otobüsünden seslenen Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Kendi iktidarları döneminde dokunulmazlıkları kaldıracaklarını savunan Şener, "Milletvekilliği yaptığım süre içinde hakkımda bir tane bile dosya meclise gelmedi. Eğer bana hesap sorabilme gücüne sahip biri varsa, gelsin hesap sorsun. Hodri meydan" diye konuştu.

Türkiye'de sanayinin çöktüğünü, tarımın bitirildiğini ve 5 milyon işsizle ülkenin en yüksek işsizlik oranına sahip ülke haline geldiğini ileri süren Şener, şöyle devam etti: "Bütçe açığı yüzde 460 artmışken halen 'ekonomi iyidir' diyorsanız, biliniz ki bu ülkede kriz vardır ve kriz Başbakan'ın kendisidir.

Biz, bu ülkenin derdiyle dertlenmeyen, bu ülkedeki işsiz insanın çilesini hissetmeyen yöneticilerin, varlığıyla bu ülkenin başına dert olduğuna inanıyoruz. Ülkede büyük sosyal bunalım yaşanıyor. Hırsızlıklar, vurgunlar, bu dönemde ayyuka çıktı. Aile içi cinayetler, katliamlar, hiç olmadığı kadar çoğaldı. 75 bin yatağa sahip hapishanelerde 115 bin kişi var ve devlet, 700 bin kişiyi de içeri atmak için arıyor. Bu manzara, bu iktidarın ülkeyi nasıl tahrip ettiğinin manzarasıdır."

Demokratik açılım konusuna da değinen Şener, "Türkiye aylardır açılımı tartışıyor. Açılım, bir kapanışla sonlanmıştır. Yanlış yönetim, sürekli zikzaklar, Başbakan'ın dün söylediğini bugün değiştirmesi ve nabza göre şerbet verme politikasıyla yürümesi yüzünden, bugün ayrışma daha da derinleşmiştir" dedi.

Abdüllatif Şener, ilk seçimlerde iktidara yürüme kararlılığı ve azmi içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.