Viranşehir'de feci kaza: 3 ölü

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır istikametinden Viranşehir istikametine gitmekte olan Nizamettin Başar yönetimindeki 63 HE 434 plakalı otomobilin benzini bitince yol ortasında kaldı. Otomobilde bulunanlar daha sonra yolda geçen bir kamyonetten yardım istedi. Havanın sisli olmasından dolayı görüş mesafesi düştüğünden arkadan hızla gelen greyder 4 kişinin bulunduğu otomobili ezerek üzerinden geçti. Kazada hurda yığınına dönen otomobilde aynı aileden Kudret Başar, Türkan Başar ve yakınları Şemsi Öztop hayatını kaybetti. Sürücü Nizamettin Başar ise otomobil içinde sıkıştı. Ağır yaralanan şoförü kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu.

Kazada yaralıya ilk müdahale yoldan geçen araçların sürücüleri ve köylülerden geldi. Olay yerine jandarma, 112 Acil Servis ambulansı ve itfaiye çağrıldı. Kazada, otomobil içinde sıkışan sürücüyü köylüler kendi imkanları ile çıkarmaya çalıştı. Vatandaşların bilinçsizce kurtarma çabaları yetersiz kalınca yaralı sürücünün hayatı tehlikeye girdi. Otomobilden çıkartılan yaralı, olay yerine gelen ambulans ile Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Otomobilde sıkışan 3 kişinin cesedi ise görevliler tarafından çıkarılarak ceset torbasına konuldu. Ölen 3 kişinin cesetleri otopsi yapılmak üzere Viranşehir Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Bu arada, otomobile arkadan çarpan greyder sürücüsü kazanın şokuyla olay yerinden kaçarak Demirci Nahiyesi Jandarma Komutanlığı ekiplerine sığındı. Kazanın yaşandığı olay yerinde sisten dolayı görüş mesafesinin yer yer 1 metreye kadar düştüğü görüldü.

Öte yandan, kazada ölenlerin akrabaları hastaneye akın etti. Akrabaların bazıları sinir krizi geçirdi.