Vietnam Rusya'dan altı adet denizaltı aldı

Vietnem Rusya'dan altı adet 'Varşavka' (NATO adı ile Kilo) tipi denizaltı satın aldı.

Vietnam Rusya'dan altı adet denizaltı aldı
Vietnam Başbakanı Nguyen Tan Dung Rusya'nın başkenti Moskova'da deniz altı alım anlaşması imzaladı. Vietnem Rusya'dan altı adet 'Varşavka' (NATO adı ile Kilo) tipi denizaltı satın aldı.

Anlaşmayı Rusya tarafından Rusya Devlet İhracat Şirketi (Rosoboronexsport ) Genel Müdütü Anatoliy İsaykin imzalarken Vietnam tarafından ise anlaşmayı Vietnam Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Nguyen Van Hieu parafe etti.

İnterfaks'a açıklamada bulunan kaynak Vietnam Deniz Komutanlığı için denizaltıların üretimi ile birlikte Vietnam mürettebatına eğitimin de verileceği kaydedildi.

Öteye yandan Rusya'nın dev enerji şirketi Gazprom Vietnam'ın Petrovietnam şirketi ile stratejik işbirliği anlaşmasını imzaladı. İmzalanan anlaşma çerçevesinde Gazprom ile petrol ve gaz üreticisi Petrovitnam ortak 'Gazpromviet' şirketinin kurulması planlanıyor. Anlaşmaları Gazprom Başkanı Aleksey Miller ve Petrovietnam Genel Müdürü Fung Din Thik imzaladı.

Aynı zamanda Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko Vietnam Enerji Şirketi EVN Genel Müdürü ile Vietnam'da nükleer santralin kurulmasını kararlaştırdı. Proje çerçevesinde işbirliği ve anlayış memorandumu parafe edildi.