TOKİ şehre yeni bir görünüm kazandırdı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) Nevşehir Kalesi ve çevresinde yapımına devam edilen konut ve sosyal yaşam alanları, şehrin görünümüne yeni bir boyut kazandırdı.

Nevşehir Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nin Eski Ağızlık ve Sarıyaprak mevkilerinde birbiri ardına yükselen konutlar, Nevşehir'i 21. yüzyıl yakışan bir görünüme kavuşturuyor. TOKİ' nin Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu 3 büyük Kentsel Dönüşüm Projesi'nden biri olarak kabul edilen Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi, 2010 yılında tamamlanacak.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, şehri, çağın gerektirdiği şehircilik normları ile daha ileriye götürmeyi amaçladıklarını belirtti.

Vatandaşların da çağdaş şehir ortamında yaşamayı hak ettiğini anlatan Başkan Ünver, proje tamamlandığında, Nevşehir'in şehircilik alanında hak ettiği seviyeye ulaşacağını ifade etti.

Proje kapsamında yapımı devam eden konutların 75 m2, 85 m2, 96 m2,112 m2,119 m2 ve 137 m2 olarak planlandığını belirten Ünver; proje bölgesinde kreş, okul, cami, alışveriş merkeziyle birlikte polis karakolu ve sağlık ocağı da yapılacağını ifade etti.